ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Το προφίλ του εμπρηστή που σκιαγραφούν οι αρχές

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Το προφίλ του εμπρηστή που σκιαγραφούν οι αρχές
ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το πορτρέτο του εμπρηστή της Νέας Μάκρης επιχειρούν να σκιαγραφήσουν οι αρχές, καθώς φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, πυροσβέστες και κάτοικοι της περιοχής υποστηρίζουν από την πρώτη στιγμή ότι η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης, οφείλεται σε εμπρησμό.

Σημαντικά στοιχεία που οδηγούσαν στο συμπέρασμα ότι η πυρκαγιά στην περιοχή στην περιοχή Λιβίσι είναι αποτέλεσμα εμπρησμού αποτελούν τόσο η ώρα που ξέσπασε η φωτιά, όσο και η μορφολογία του εδάφους.

Την πιθανότητα εμπρησμού εξετάζει, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο CNN Greece ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε η φωτιά, οι εστίες αλλά και κάποιες ύποπτες κινήσεις που έχουν παρατηρήσει οι κάτοικοι το τελευταίο διάστημα μας κάνει να εξετάζουμε σοβαρά το ενδεχόμενο να ευθύνεται ανθρώπινο χέρι», ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Από τις καταθέσεις των κατοίκων της περιοχής, στο «κάδρο» των ερευνών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχει μπει ένας άνδρας που είναι κάτοικος της Νέας Μάκρης, με χαρακτηριστικό σωματότυπο και κούρεμα, ο οποίος οδηγεί και μοτοσικλέτα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, η μοτοσικλέτα είναι πολύ σημαντικό στοιχείο καθώς όλες οι μαρτυρίες αναφέρουν ότι το άτομο που έβαλε τη φωτιά έφυγε από το σημείο με το συγκεκριμένο όχημα. Γι’ αυτόν το λόγο το συγκεκριμένο άτομο έχει μπει στο στόχαστρο και μάλιστα οι αρχές του έχουν πάρει και κατάθεση, ενώ έχουν και επιπλέον στοιχεία.



Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχει συνεχής επικοινωνία και με τον εισαγγελέα και τις επόμενες ώρες θα φανεί η τροπή που θα πάρει η υπόθεση.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο 10ημερο είχαν εκδηλωθεί κι άλλες πυρκαγιές στην περιοχή και για το λόγο αυτό, στην περιοχή -σε μία ακτίνα μικρότερη του ενός χιλιομέτρου- βρισκόταν ειδικό κλιμάκιο του τμήματος της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Μάλιστα οι αρχές δεν αποκλείουν το ίδιο άτομο να ευθύνεται και για άλλες φωτιές στην περιοχή, αναφέρει το ρεπορτάζ του Open.

Βίντεο - ντοκουμέντο: Πώς ξέσπασε η φωτιά

Στο «φως» της δημοσιότητας δόθηκε και βίντεο - ντοκουμέντο που αποκαλύπτει πώς ξέσπασε η πυρκαγιά στο Λιβίσι.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ