ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Ιωνία: «Θέλω να πάρω το παιδί μου στο σπίτι», δηλώνει η 19χρονη

Νέα Ιωνία: «Θέλω να πάρω το παιδί μου στο σπίτι», δηλώνει η 19χρονη
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί σήμερα, Παρασκευή, η 19χρονη που εγκατέλειψε το βρέφος της στην είσοδο πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία

Στην κατάθεσή της στην αστυνομία, η νεαρή τόνισε πως δεν ήθελε να αφήσει το μωρό της, αλλά δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να το μεγαλώσει.

«Δεν ήθελα να αφήσω το μωράκι μου. Δεν είχα χρήματα να το μεγαλώσω», είπε, χαρακτηριστικά, η 19χρονη μητέρα στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

«Φοβήθηκα και ταράχτηκα. Γι' αυτό το εγκατέλειψα. Το έχω ήδη μετανιώσει. Δεν ήθελα να του κάνω κακό και να πάθει κάτι», πρόσθεσε και σημείωσε: «θέλω να πάρω το παιδί μου στο σπίτι».

Η κοπέλα προσήχθη χθες το πρωί και οδηγήθηκε στον 3ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπου ομολόγησε την πράξη της, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει βοήθεια από κάποιον συγγενή ή φίλο.



Πώς έφτασε η Αστυνομία στα ίχνη της

Οι αστυνομικοί άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης, σαρώνοντας τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας καθώς είχαν ήδη σκιαγραφήσει το «προφίλ» της γυναίκας. Βίντεο από κάμερες ασφαλείας βοήθησε τους αστυνομικούς να την εντοπίσουν.

Η 19χρονη μένει σε ένα σπίτι πολύ κοντά στην πολυκατοικία όπου εγκατέλειψε το βρέφος της, μαζί με την 65χρονη γυναίκα η οποία την είχε υιοθετήσει από συγγενικό της πρόσωπο όταν ήταν μόλις 2,5 ετών.

Για τον πατέρα του παιδιού, η κοπέλα είπε ότι διατηρούσε μαζί του ερωτική σχέση ωστόσο έχουν πλέον χωρίσει.

Βίντεο - ντοκουμέντο

Ένα βίντεο με τις κινήσεις της 19χρονης όταν εγκατέλειψε το παιδί της στην πυλωτή, παρουσίασε το Open.

Στο βίντεο φαίνεται η 19χρονη μητέρα να βγαίνει από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία με το μωρό στην αγκαλιά της. Το κρατά σφιχτά και κατευθύνεται προς την πυλωτή της πολυκατοικίας. Η 19χρονη περπατάει βιαστικά, περνάει τον δρόμο και η φιγούρα της χάνεται, ενώ στη συνέχεια κάνει την αντίστροφή πορεία με άδεια αγκαλιά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open, η 19χρονη χρειάστηκε λιγότερο από 4 λεπτά για να αφήσει το μικρό της κοριτσάκι στην πολυκατοικία μόλις 50 μέτρα μακριά από το σπίτι της.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ