ΕΛΛΑΔΑ

«Τον χτύπησα έξι φορές, δεν ήθελα να γίνει αυτό που έγινε»: Τι λέει ο δράστης της δολοφονίας Λουκμάν

«Τον χτύπησα έξι φορές, δεν ήθελα να γίνει αυτό που έγινε»: Τι λέει ο δράστης της δολοφονίας Λουκμάν
Φωτογραφία αρχειου INTIME NEWS

Με την απολογία του Χρήστου Στεργιόπουλου, συνεχίζεται η δική της Χρυσής Αυγής. 

Πρόκειται για τον έναν από τους δύο δράστες της δολοφονίας του Σαχζατ Λουκμάν, τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση (είχε αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς) και στη δίκη της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ο κατηγορούμενος είναι ελεύθερος εδώ και περίπου δύο μήνες, έχοντας εκτίσει 6,5 χρόνια στη φυλακή.

«Οδηγούσαμε με τη μηχανή στα Πετράλωνα, είχαμε πάει μια βόλτα γιατί είχα αγοράσει καινούργια μηχανή. Ο Λουκμάν ήταν μπροστά μας με ποδήλατο στο δρόμο και πίσω ακολουθούσαμε εμείς. Όπως πηγαίναμε στο δρόμο, ο Λουκμάν μας εμπόδισε να τον προσπεράσουμε και με το ποδήλατο μας έκλεισε το δρόμο. Υπήρξε τσακωμός και βρισιές, και στη συνέχεια ο Λουκμάν επιτέθηκε στον συγκατηγορούμενο μου. Του έκανε κεφαλοκλείδωμα και τον κρατούσε στο έδαφος. Φοβήθηκα και κατέβηκα να τον βοηθήσω και να τον απεγκλωβίσω» υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Τι σας έκανε να τον χτυπήσετε με μαχαίρι;
Κατηγορούμενος: Ήταν της στιγμής, έγινε ασυναίσθητα. Τον χτύπησα έξι φορές, αλλά ήταν αδύναμα και αβαθή χτυπήματα. Δεν ήθελα να γίνει αυτό που συνέβη. Αν ήθελα να τον σκοτώσω θα το είχα κάνει.
Η αναφορά του αυτή προκάλεσε έντονη αντίδραση στο ακροατήριο «Μα τον σκότωσες».
Πρόεδρος: Δεν προσπαθήσατε να βοηθήσετε μετά το θύμα.
Κατηγορούμενος: Μόλις τελείωσε η αντιπαράθεση είχε τις αισθήσεις του, σηκώθηκε και περπατούσε. Δεν καταλάβαμε ότι έχει πρόβλημα.
Πρόεδρος: Προσπαθήσατε να διαφύγετε, λέει η αστυνομία.
Κατηγορούμενος: Όχι, πήγαμε στο Σύνταγμα για να στρώσουμε τη μηχανή.
Πρόεδρος: Γιατί είχατε μαζί σας μαχαίρι;
Κατηγορούμενος: Το μαχαίρι το είχα μαζί μου για ήταν απαραίτητο εργαλείο για την δουλειά μου, δούλευα στην πυροσβεστική.
Πρόεδρος: Ο φίλος σας γιατί είχε μαχαίρι;
Κατηγορούμενος: Αυτό δεν το ξέρω.
Πρόεδρος: Είναι περίεργο αυτό
Κατηγορούμενος: Δεν είμαστε πολύ φίλοι, πηγαίναμε καμία φορά βόλτα μαζί αλλά δεν τον ξέρω καλά. Σε άλλο σημείο υποστήριξε πως δεν έχει «καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή».

Η απολογία του θα συνεχιστεί την Τετάρτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ