ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη Χρυσοχοΐδη με περιφερειάρχες για την αποσυμφόρηση νησιών - Τι είπε ο υπουργός

Σύσκεψη Χρυσοχοΐδη με περιφερειάρχες για την αποσυμφόρηση νησιών - Τι είπε ο υπουργός
ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη που συγκλήθηκε μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με όλους τους περιφερειάρχες της χώρας, μετά την απόφαση που έλαβε το υπουργείο για την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών με τη δημιουργία δομών φιλοξενίας σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας, όπως είχε αποκαλύψει το CNN Greece.

 

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που έλαβε χώρα στο υπουργείο, ξεκαθάρισε στους περιφερειάρχες ότι το πρόβλημα είναι εθνικό και χρειάζεται ίση συμμετοχή από όλους και εθνική προσπάθεια.

Όπως είπε, το σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση 500 έως 1000 αλλοδαπών σε κάθε περιφέρεια, ενώ, σημείωσε πως ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί ακόμη και με την ενοικίαση, από το κράτος, ξενοδοχείων σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν δομές φιλοξενίας.

Επίσης, στη σύσκεψη έλαβαν μέρος και οι Αστυνομικοί Διευθυντές των περιφερειών, οι οποίοι εξήγησαν στους περιφερειάρχες ότι θα αναλάβουν τα αυξημένα μέτρα φύλαξης ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στις τοπικές κοινωνίες.

Οι περιφερειάρχες, από την πλευρά τους, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους και διατύπωσαν τι ακριβώς θα πρέπει να γίνει σε κάθε τοπική κοινωνία.

Φαίνεται, όμως, πως συμφώνησαν να παρέχουν βοήθεια, καθώς καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση στα νησιά είναι ασφυκτική και ότι πρέπει να συμβάλουν όλοι ώστε να πάρουν ανάσα από τις μεταναστευτικές ροές και από τις συνθήκες που επικρατούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ