ΕΛΛΑΔΑ

Εγκατάλειψη βρέφους στη Νέα Ιωνία: Την ονειρεύομαι κάθε βράδυ λέει η 19χρονη μητέρα

Εγκατάλειψη βρέφους στη Νέα Ιωνία: Την ονειρεύομαι κάθε βράδυ λέει η 19χρονη μητέρα
INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Το κατώφλι του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου πέρασε σήμερα, Παρασκευή η 19χρονη κοπέλα που κατηγορείται ότι εγκατέλειψε το νεογέννητο βρέφος της σε καροτσάκι σούπερ-μάρκετ στη Νέα Ιωνία.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει αναβολή της δίκης για τις 26 Νοεμβρίου, επειδή δεν έχει βγει ακόμα η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, η οποία θα πιστοποιήσει αν το διάστημα που η κοπέλα άφησε το νεογέννητο μωράκι της, έπασχε από επιλόχειο κατάθλιψη.

Παράλληλα σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, η δικηγόρος της, Ειρήνη Μαρούπα, είπε πως κατέθεσαν αίτηση στον εισαγγελέα ανηλίκων, ώστε η νεαρή μητέρα να αποκτήσει καθημερινά δικαιώματα επίσκεψης μέχρι να γίνει η δίκη.

«Την ονειρεύομαι κάθε βράδυ»

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η 19χρονη είπε πως έχει να δει το μωρό της τρεις εβδομάδες.

Δείτε το βίντεο:



Μίλησε ακόμα για τις εφιαλτικές και αγχώδεις ημέρες που περνά, τονίζοντας πως έως τις 26 Νοεμβρίου που θα γίνει η δίκη, έχει καιρό να ηρεμήσει και να βάλει σε τάξη τις σκέψεις της.

«Ένιωσα ότι με σταύρωσαν και με λιθοβόλησαν. Ο καθένας κρίνει με τη δική του λογική, αλλά δεν μπορεί να μπει στα παπούτσια του άλλου, τι έχει περάσει, γιατί βρέθηκε σε αυτή τη θέση και το έκανε».

Τέλος η νεαρή μάνα ευχαρίστησε τη θετή της μητέρα που τη στηρίζει σε όλη αυτή την περιπέτεια, διαφορετικά θα είχε καταρρεύσει.

Πώς έφτασε η Αστυνομία στα ίχνη της

Οι αστυνομικοί άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης, σαρώνοντας τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας καθώς είχαν ήδη σκαγραφήσει το «προφίλ» της γυναίκας. Βίντεο από κάμερες ασφαλείας βοήθησε τους αστυνομικούς να την εντοπίσουν.

Η 19χρονη μένει σε ένα σπίτι πολύ κοντά στην πολυκατοικία όπου εγκατέλειψε το βρέφος της, μαζί με την 65χρονη γυναίκα η οποία την είχε υιοθετήσει από συγγενικό της πρόσωπο όταν ήταν μόλις 2,5 ετών.

Για τον πατέρα του παιδιού, η κοπέλα είπε ότι διατηρούσε μαζί του ερωτική σχέση ωστόσο έχουν πλέον χωρίσει.

Βίντεο - ντοκουμέντο

Ένα βίντεο με τις κινήσεις της 19χρονης όταν εγκατέλειψε το παιδί της στην πυλωτή, παρουσίασε το Open.

Στο βίντεο φαίνεται η 19χρονη μητέρα να βγαίνει από το σπίτι της στη Νέα Ιωνία με το μωρό στην αγκαλιά της. Το κρατά σφιχτά και κατευθύνεται προς την πυλωτή της πολυκατοικίας. Η 19χρονη περπατάει βιαστικά, περνάει τον δρόμο και η φιγούρα της χάνεται, ενώ στη συνέχεια κάνει την αντίστροφή πορεία με άδεια αγκαλιά.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Open, η 19χρονη χρειάστηκε λιγότερο από 4 λεπτά για να αφήσει το μικρό της κοριτσάκι στην πολυκατοικία μόλις 50 μέτρα μακριά από το σπίτι της.

Τυλιγμένο σε πετσέτα

Το νεογέννητο κοριτσάκι, μόλις λίγων ημερών, βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε πυλωτή πολυκατοικίας, μέσα σε καροτσάκι σούπερ μάρκετ. Ήταν τυλιγμένο με μια πετσέτα και τον ομφάλιο λώρο υπήρχε ακόμα το ειδικό μανταλάκι που βάζουν στα μαιευτήρια όταν γεννιέται ένα παιδί.

Κλήθηκε η αστυνομία, το ΕΚΑΒ και το Χαμόγελο του Παιδιού για να αναλάβουν την περίθαλψή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ