ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Θυμάται το δυστύχημα η 60χρονη - Έμαθε ότι πέθαναν τα αδέρφια της

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Θυμάται το δυστύχημα η 60χρονη - Έμαθε ότι πέθαναν τα αδέρφια της
INTIME

Για την κατάσταση της μητέρας του μίλησε ο γιος της 60χρονης που ήταν διασωληνωμένη στην Εντατική μετά την τραγωδία στο Πόρτο Χέλι τον Αύγουστο, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο τα δύο αδέρφια της, ηλικίας 60 και 70 ετών.

Για ένα μήνα η 60χρονη Αλεξάνδρα ήταν διασωληνωμένη στην Εντατική όμως τελικά κατάφερε να κερδίσει τη μάχη. Η γυναίκα αδυνατεί να μιλήσει γιατί έχει τραχειοτομή, ωστόσο με μεγάλη προσπάθεια επικοινωνεί με την οικογένειά της.

Ωστόσο η πραγματικότητα που καλείται να αντιμετωπίσει είναι τραγική.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γιό της στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Μαζί Σου» η μητέρα του που επέβαινε στο ταχύπλοο και τραυματίστηκε σοβαρά αναγνωρίζει τους δικούς της και έχει πληροφορηθεί πως τα αδέρφια της σκοτώθηκαν στο δυστύχημα.

«Μας έχει αναγνωρίσει, μας μιλάει, γελάμε, συζητάμε», ανέφερε και συνέχισε: «Θυμάται τη στιγμή που το ταχύπλοο του 44χρονου εμβόλισε τη βάρκα τους».

Αυτό που τον πληγώνει ακόμα, είναι ότι ο Γάλλος επιχειρηματίας που εμβόλισε με το ταχύπλοό του το αλιευτικό σκάφος, προκαλώντας την τραγωδία, δεν έχει επικοινωνήσει μέχρι τώρα με την οικογένεια προκειμένου να ζητήσει συγνώμη για το δυστύχημα.

«Είναι το πρώτο πράγμα που θέλω από αυτόν τον άνθρωπο, έστω και 51 μέρες μετά. Ένα συγγνώμη θα έπρεπε να το πει. Πήρε δυο ζωές και ταλαιπώρησε άλλη μια. Δεν υπάρχει τίποτα, μόνο μια δήλωση του δικηγόρου πως ό,τι χρειαστούμε μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί του. Εγώ να επικοινωνήσω μαζί του γιατί; Δεν ενόχλησα κανέναν εγώ. Εγώ ήμουν στο σπιτάκι μου, με τα παιδάκια μου και ξαφνικά χτύπησε το τηλέφωνο και από τότε είμαστε μέσα στην τρέλα», τόνισε.

Σημειώνεται ότι ο 44χρονος χειριστής του ταχύπλοου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στις 9 Αυγούστου ένα 10μετρο φουσκωτό επί της ουσίας εμβόλισε ένα 5μετρο ξύλινο αλιευτικό σκάφος μόλις 350 μέτρα από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή Θίνη Αργολίδας.

Στο φουσκωτό επέβαιναν 10 Γάλλοι ενώ στο ξύλινο σκάφος επέβαιναν δύο άνδρες και μία γυναίκα. Οι δυο άνδρες ανασύρθηκαν νεκροί, ενώ η γυναίκα σοβαρά τραυματισμένη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Το σκάφος βυθίστηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ