ΕΛΛΑΔΑ

Δήμαρχος Μυτιλήνης: «Φοβάμαι για δύο νεκρούς»

Δήμαρχος Μυτιλήνης: «Φοβάμαι για δύο νεκρούς»
INTIME

Για δύο νεκρούς –μία μάνα και ένα παιδάκι- στη Μόρια έκανε λόγο ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στράτος Κυτέλης, από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον προσφυγικό καταυλισμό το απόγευμα της Κυριακής.

Όπως τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, η κατάσταση στον καταυλισμό είναι πολύ δύσκολη και η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη, αφού αμέσως μετά τη φωτιά ξέσπασαν επεισόδια.

«Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για δύο νεκρούς, μια μάνα κι ένα παιδάκι μέσα από τον οικίσκο. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη το γεγονός, αλλά, όπως φαίνεται, είναι αληθές. Τείνει η κατάσταση να ξεφύγει από τον έλεγχο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Μυτιλήνης.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, είναι τεταμένη η ατμόσφαιρα. Επιτέθηκαν εναντίον αστυνομικών και πυροσβεστών. Έκαναν ζημιές σε αυτοκίνητα. Η φωτιά ξεκίνησε από έναν οικίσκο και επεκτάθηκε στα κτήματα. Κάηκαν 7 οικίσκοι και κάηκαν και 7 στρέμματα ελαιώνα», περιέγραψε και συνέχισε:

«Η κατάσταση δεν είναι καλή. Κινδυνεύουμε όλοι. Είμαστε έξω από την πύλη και προσπαθούμε να συνεννοηθούμε ώστε να υπάρξει ύφεση των γεγονότων και να αποφευχθούν οι εξεγέρσεις των μεταναστών».

Εξάλλου, για δύο νεκρούς στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια κάνουν λόγο τα μέχρι στιγμής στοιχεία και πληροφορίες που έχει η Αστυνομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από το ΚΥΤ της Μόριας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης απανθρακωμένη σορός και διενεργείται εξέταση από ιατροδικαστή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν έχουν φτάσει ακόμα στο χώρο όπου βρίσκονται τα κοντέινερ, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπάρχει και δεύτερη σορός.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το απανθρακωμένο πτώμα που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο ανήκει σε γυναίκα, ενώ για το δεύτερο θύμα που δεν έχει επιβεβαιωθεί, οι ίδιες πληροφορείς αναφέρουν ότι είναι πιθανότητα παιδί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ