ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών: Έμπορος παρίστανε τον πρόσφυγα

Διεθνές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών: Έμπορος παρίστανε τον πρόσφυγα
Ελληνική Αστυνομία

Τον παράτυπο μετανάστη παρίστανε μέλος του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, όταν εντοπίστηκε από τις Αρχές κοντά στην Αλόννησο.

Συγκεκριμένα, ο άνδρας, που εντοπίστηκε πάνω σε φουσκωτό, ισχυρίστηκε ότι έφτασε την Ελλάδα με άλλους αλλοδαπούς.

Όπως όλα δείχνουν, το ταχύπλοο υπέστη ζημιά κι ακινητοποιήθηκε.

Όταν οι λιμενικοί πήγαν να ελέγξουν τι συμβαίνει, διαπίστωσαν ότι σε αυτό επέβαινε ένας άνδρας. Όταν τον μετέφεραν στο τοπικό λιμεναρχείο, ισχυρίστηκε ότι ήταν παράτυπος μετανάστης και είχε έρθει μαζί με άλλους από τα παράλια της Τουρκίας, για να «θολώσει» τα νερά.

Οι λιμενικοί δεν τον πίστεψαν και ενημέρωσαν τη Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί της οποίας, κατάλαβαν αμέσως ότι πρόκειται για μέλος του μεγάλου κυκλώματος που εδώ και μία εβδομάδα, καταδιώκουν.

Οι αστυνομικοί είχαν από την αρχή την πληροφορία ότι δύο φουσκωτά θα έφερναν χασίς από την Αλβανία, το οποίο θα διακινούσαν στην Τουρκία, όπου θα το αντάλλαζαν με μεγάλη ποσότητα ηρωίνης και στη συνέχεια θα το μετέφεραν πίσω στην Αλβανία.

Διεξάγοντας έρευνα στη βραχονησίδα που βρέθηκε το μέλος του κυκλώματος, οι Αρχές εντόπισαν μέσα σε μία σπηλιά έναν τόνο και 72 κιλά χασίς, τα οποία φέρεται να είχε κρύψει λίγο νωρίτερα ο έμπορος.

spilia


Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Συνολικά, έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ