ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία: Κομφούζιο στην Αττική Οδό – Ουρές χιλιομέτρων και ταλαιπωρία

Απεργία: Κομφούζιο στην Αττική Οδό – Ουρές χιλιομέτρων και ταλαιπωρία
CNN Greece

Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί στους δρόμους της Αθήνας, καθώς η κίνηση είναι αυξημένη σε όλες τις κεντρικές αρτηρίες λόγω της 24ωρης απεργίας.

Στην Αττική Οδό στην κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο, πριν την έξοδο για την Εθνική Οδό, υπάρχει μεγάλο μποτιλιάρισμα.

Η ουρά στο συγκεκριμένο σημείο της Αττικής Οδού, έχει φτάσει στη Φυλή.

Ήδη, ουρά χιλιομέτρων έχει δημιουργηθεί στην άνοδο της Αθηνών - Λαμίας από Αγίας Άννης έως Αττική Οδό και στην κάθοδο από Καλυφτάκη έως ΚΤΕΛ ενώ μεγάλα προβλήματα παρουσιάζονται στην έξοδο της Αθηνών - Κορίνθου, στην άνοδο της Αλεξάνδρας, στη Μεσογείων από τη γέφυρα του Σταυρού, στην Κατεχάκη από Ηλιούπολη, στην άνοδο της Κηφισίας από κόμβο Αμπελοκήπων και στην κάθοδο στο ύψος του Αμαρουσίου, στα δύο ρεύματα της Βασιλίσσης Σοφίας, στη Βασιλέως Κωνσταντίνου, στις Πανεπιστημίου, Σταδίου, Βουλιαγμένης, περιμετρικά στο λιμάνι του Πειραιά, στην άνοδο της Συγγρού, στην Ποσειδώνος προς Πειραιά στο ύψος του Καλαμακίου καθώς και στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Με στάσεις εργασίας και απεργιακές κινητοποιήσεις, θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς στην απεργία.

Αναλυτικότερα:

• Το Μετρό, το τραμ, ο Προαστιακός και ο ηλεκτρικός θα παραμείνουν ακινητοποιημένα όλη την ημέρα καθώς οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
• Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, την ημέρα της απεργίας, θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Εικοσιτετράωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, αποφάσισαν τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία, με αφορμή τις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.
• Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, «προκηρύσσεται 3ωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου από τις 12:00 έως 15:00», με αίτημα τη ΣΣΕ, η οποία αν και υπεγράφη τον Ιούνιο του 2019, δεν τίθεται σε ισχύ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ