ΕΛΛΑΔΑ

Υδροστρόβιλοι και πλημμύρες: Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας από την κακοκαιρία

Υδροστρόβιλοι και πλημμύρες: Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας από την κακοκαιρία
agrinioculture.gr

Προβλήματα έχει προκαλέσει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας η κακοκαιρία που «σαρώνει» από το πρωί της Πέμπτης τη χώρα.

Το μπουρίνι που έπληξε την περιοχή από τον Καϊάφα έως το Κατάκολο, λίγο μετά τις έντεκα το πρωί της Πέμπτης, έφερε μαζί του και αρκετούς υδροστρόβιλους στα ανοικτά των ακτών της Ηλείας στον Κυπαρισσιακό κόλπο.

Ο φακός του ilialive.gr κατέγραψε αρκετούς από τους υδροστρόβιλους και σε μια περίπτωση ενισχύθηκε το φαινόμενο, προχώρησε στην ακτή και μετατράπηκε σε ανεμοστρόβιλο στην περιοχή της Αγουλινίτσας.

Δεν έχουν γίνει γνωστές για την ώρα, επιπτώσεις του φαινομένου στην περιοχή και ζημιές.

Το μπουρίνι που είχε μικρή διάρκεια προχώρησε προς τα ορεινά της Ηλείας όπου αυτή την ώρα επικρατεί έντονη κακοκαιρία.

«Βούλιαξε» το Μεσολόγγι

Αντίστοιχα στο Λεσίνι, στο Μεσολόγγι, σύμφωνα με το agrinioculture.gr, αρκετά σπίτια και επιχειρήσεις έχουν πλημμυρίσει και ήδη η Πυροσβεστική προχωρά σε απάντληση υδάτων.

Την ίδια ώρα, οι εργασίες για αποχέτευση που εκτελούνται στο Νεοχώρι στάθηκαν αφορμή να ανοίξει ο δρόμος κοντά στην εκκλησιά του Αγίου Ιωάννη, με αποτέλεσμα να πέσει μέσα στην τρύπα που δημιουργήθηκε διερχόμενο αυτοκίνητο.

Από τον δήμο Μεσολογγίου κλήθηκε ο εργολάβος του έργου για την αποκατάσταση της βλάβης.

Δεμένα πλοία και πλημμύρες στην Κέρκυρα

Δεμένα στο λιμάνι της Κέρκυρας μένουν τα πλοία ανοιχτού τύπου λόγω της κακοκαιρίας που «σφυροκοπά» το νησί από τις πρώτες πρωινές ώρες. Παράλληλα, κλειστό είναι το λιμάνι της Λευκίμμης.

Η δυνατή βροχόπτωση, που πλήττει σχεδόν όλο το νησί, μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο, ενώ πλημμύρισε το Κέντρο Υγείας στον Άγιο Μάρκο που βρίσκεται 18χλμ από την πόλη της Κέρκυρας κοντά στον Ύψο.

Όπως αναφέρει το corfunews.gr, οι εργαζόμενοι κινητοποιήθηκαν και προσπαθούν να βγάλουν τα νερά με σκούπες.

Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών με αποτέλεσμα να σημειώνονται περιστασιακές διακοπές ρεύματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ