ΕΛΛΑΔΑ

Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου

Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Κωστή Πολύζου
kozanimedia

Από την πρώτη στιγμή που οι αστυνομικοί στην Κοζάνη άρχισαν να ψάχνουν την υπόθεση της δολοφονίας του 23χρόνου φοιτητή Κωστή Πολύζου, κατάλαβαν ότι η μητέρα του και ο πατριός του είχαν σχέση με το θάνατο του.

Και όμως παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία ήταν πολλά, η δικαιοσύνη χρειάστηκε πέντε χρόνια για να καταλήξει στην έκδοση ενταλμάτων.

Το κομπιούτερ του φοιτητή ήταν το πρώτο στοιχείο που οδήγησε τους αστυνομικούς στη μητέρα του θύματος, καθώς στην κατάθεση της έλεγε ότι ο γιος της πριν εξαφανιστεί ήταν σπίτι και κατέβαζε παιχνίδια από τον υπολογιστή του. Όμως, όταν οι αστυνομικοί μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια το κομπιούτερ διαπίστωσαν ότι την επίμαχη ώρα δεν είχε γίνει καμία απολύτως χρήση του.

Eπιπλέον, το πιο ανατριχιαστικό για τους αστυνομικούς ήταν όταν βρέθηκε θαμμένο στο χωράφι το πτώμα του φοιτητή. Ο πατριός δεν ανέφερε ποτέ στους αστυνομικούς ότι αυτό το χωράφι ήταν δικό του, ενώ μαζί με τη γυναίκα του φρόντισαν να καθαρίσουν την άλλη μέρα της εξαφάνισης με ατμόκαθαριστή το σπίτι. Επίσης, οι φερόμενοι ως δράστες έπλυναν και πούλησαν το φορτηγάκι που είχαν.

Στην περιοχή ήταν κοινό μυστικό ότι η μητέρα και ο πατριός είχαν σκοτώσει το φοιτητή, με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι πολύ βαρύ για αυτούς και τελικά να μετακομίσουν στην Αθήνα μαζί με τον 13 χρόνο τότε γιο τους και να ζουν όλοι μαζί μέχρι σήμερα στην Ελευσίνα.

Κίνητρο της δολοφονίας, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα αποτελούσε η «επικαρπία» δανείου ύψους 250.000 ευρώ, που είχε πάρει στο όνομα του, ο νεαρός. Η δολοφονία έγινε έπειτα από έντονο οικογενειακό καβγά, με αφορμή την κακή οικονομική διαχείριση της μητέρας και του πατριού του Κώστα Πολύζου, με την υπογραφή του 23χρονου ως εγγυητή

Το χρονικό του εγκλήματος

Ήταν 18 Φεβρουαρίου 2011 όταν ο 23χρονος φοιτητής Κωστής Πολύζος εξαφανίζεται. Τα ερωτήματα για το τι του έχει συμβεί μένουν αναπάντητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γύρω στις 11:30 βγήκε από το σπίτι του παιδικού του φίλου Σπύρου, που βρίσκεται απέναντι από το δικό του. Ήταν εκεί περίπου για 3,5 ώρες. Μια γειτόνισσα τον είδε να μπαίνει στο δικό του σπίτι. Στο πατρικό του βρισκόταν μόνο η μητέρα του και ο 12χρονος τότε ετεροθαλής αδελφός του. Σύμφωνα με τα όσα είχε πει η μητέρα του, όταν γύρισε ήταν ευδιάθετος και έπαιξε για λίγο με τον αδελφό του στο κομπιούτερ.
Στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 σε αγροτική έκταση που ανήκει στην οικογένεια του πατριού του, εντοπίζεται το πτώμα του από κυνηγό. Η δολοφονία του νεαρού πήρε δημοσιότητα, κυρίως λόγω των συνεχώς ερευνών και εκπομπών της Αγγελικής Νικολούλη.

Διαβάστε ακόμα:

Κοζάνη: Μητέρα και πατριός κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Κώστα Πολύζου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ