ΕΛΛΑΔΑ

Αυτός είναι ο νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Αποχώρησε με «αιχμές» ο Ράπτης

Αυτός είναι ο νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Αποχώρησε με «αιχμές» ο Ράπτης
Λιμενικό Σώμα

Μετά από τρία χρόνια και οκτώ μήνες άλλαξε η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, με τον Ναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη, να παραδίδει τη θέση του στον Αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης, με την παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο απερχόμενος αρχηγός άφησε αιχμές κατά την ομιλία του, κάνοντας λόγο για «εσπευσμένη» αποστρατεία του, που του «γνωστοποιήθηκε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης» και δεν «συνάδει με τις παραδόσεις του Λιμενικού Σώματος» και «αποτελεί ένδειξη έλλειψης σεβασμού στο θεσμό του Αρχηγού και στο προσωπικό του Σώματος».

«Παρ’ όλα αυτά, θέλω να ελπίζω ότι ο άκομψος αυτός τρόπος, δεν οφείλεται αποκλειστικά στην Πολιτική Ηγεσία του υπουργείου, αλλά και σε εξωθεσμικούς κύκλους και συμφέροντα, εκτός του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος, που άδικα με πολέμησαν», ανέφερε, ακόμη και τόνισε ότι κλείνει ένας κύκλος σε μία ιδιαίτερα τιμητική θέση.

Ο νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον υπουργό Ναυτιλίας, «για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν προς το πρόσωπό μου. Δεσμεύομαι να αποδείξω έμπρακτα ότι είμαι αντάξιος των ευθυνών που μου αναθέτουν».

«Θα ενισχύσω την εξωστρέφεια που θα κάνει ευρύτερα γνωστό το συνολικό έργο του Λιμενικού Σώματος και όχι μεμονωμένες πτυχές του. Που θα κάνει γνωστή την προσφορά όλων αυτών που συμβάλλουν στο έργο μας επίσης. Θα επιδιώξω τη μεγαλύτερη ενδυνάμωση σχέσεων με την ελληνική κοινωνία, ειδικότερα με τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών της νησιωτικής Ελλάδας», υποσχέθηκε ο κ. Κλιάρης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ