ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικό βίντεο: Η διάσωση της 18χρονης που πάλευε για 12 ώρες με τα κύματα

Συγκλονιστικό βίντεο: Η διάσωση της 18χρονης που πάλευε για 12 ώρες με τα κύματα
anatolh.com

Ένα συγκλονιστικό βίντεο βλέπει το «φως» της δημοσιότητας από την διάσωση της 18χρονης, η οποία πάλευε για 12 ώρες με τα κύματα. 

Τη νεαρή, της οποίας τα ίχνη είχαν εξαφανιστεί από το βράδυ της Τετάρτης, εντόπισαν δύο ψαράδες και της έσωσαν τη ζωή.

Σύμφωνα με τη 18χρονη, γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα καθώς προσπαθούσε να πιάσει την τσάντα της από ένα απόκρημνο σημείο.

«Ετοίμασα από την προηγούμενη το σκάφος, και για πρώτη φορά έβγαλα το κυκλικό σωσίβιο από το σημείο που το έχω συνήθως στο σκάφος μαζί με τα υπόλοιπα σωστικά μέσα και το έβαλα σε ένα σημείο πιο άμεσα προσβάσιμο για ώρα ανάγκης – πού να ‘ξερα!» δήλωσε, σύμφωνα με το anatolh.com, ο Γιώργος Σαρειδάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Ψαράδων Αγίου Νικολάου, ένας εκ των δύο ψαράδων που έσωσαν τη νεαρή Κατερίνα.

«Το κοριτσάκι φώναζε “μαμά, μαμά” και έκλαιγε»

Συγκλονίζει η περιγραφή του κ. Σαρειδάκη, ο οποίος τόνισε ότι ήταν η πρώτη φορά που πήγε βράδυ για ψάρεμα.

«Όταν φτάσαμε στο σημείο και έσβησα τον κινητήρα του σκάφους, απολαύσαμε την απόλυτη ησυχία και ηρεμία, μακριά από τα φώτα και τους θορύβους της πόλης. Και εκεί άρχισαν όλα. Άκουγα από πολύ μακριά κάποιο παιδάκι (έτσι μου φαινόταν) να φωνάζει “μαμά, μαμά” και να κλαίει. Το λέω στον φίλο μου αλλά με καθησύχασε, λέγοντάς μου ότι επειδή είναι άπνοια ίσως ακούγαμε από το ξενοδοχείο Daios κάτι. Γιατί πολύ αμυδρά ακουγόταν και μουσική από το ξενοδοχείο και έτσι δεν δώσαμε περαιτέρω σημασία. Πού να πάει το μυαλό μας» δήλωσε ο ψαράς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έμειναν πολύ σε εκείνο το σημείο και κινήθηκαν προς το Καλό Χωριό.

«Με το που φτάσαμε σταματάω περίπου στην ίδια περιοχή και σβήνω πάλι τον κινητήρα. Ρίχνουμε τα καλάμια μας. Ξανακούω πιο κοντά αυτή τη φορά και πιο ξεκάθαρα πάλι το “Μαμά, μαμά” και το κλάμα, και τότε σιγουρευόμαστε. Λέω στον φίλο μου το Γιώργο: “μάζεψε, γιατί υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα”».

Όταν κατάφεραν να εντοπίσουν τη 18χρονη, εκείνη ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, μη ικανή να πιάσει το σωσίβιο και να κολυμπήσει καλά:

«Μετά από δύο απόπειρες κατάλαβα ότι δεν μπορεί ούτε το σωσίβιο να πιάσει και με προσεκτικούς χειρισμούς την προσέγγισα από τα πλάγια του σκάφους και την τράβηξα μέσα».

Την κοπέλα παρέδωσαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου, όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τη μετέφερε στο Νοσοκομείο. Εκεί τη συνάντησε και η οικογένειά της που είχε στο μεταξύ ειδοποιηθεί και που νωρίτερα είχε σημάνει συναγερμό για τον εντοπισμό της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ