ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Για πολιτική δίωξη με εντολή Σαμαρά, έκανε λόγο ο Μπούκουρας

Δίκη Χρυσής Αυγής: Για πολιτική δίωξη με εντολή Σαμαρά, έκανε λόγο ο Μπούκουρας
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Για πολιτική δίωξη των κοινοβουλευτικών στελεχών της Χρυσής Αυγής με εντολή του τότε πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, έκανε λόγο στην απολογία του ο Ευστάθιος Μπούκουρας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

«Προφυλακίστηκα στις 13 Ιανουαρίου 2014 και το χαρτί ανέγραφε ότι η απόφαση είχε παρθεί από τις 9 Ιανουαρίου. Υπήρχε προειλημμένη απόφαση με εντολή του τότε πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Η προφυλάκιση μου ήταν προϊόν εντολής», ανέφερε ο Ευστάθιος Μπούκουρας.

Ωστόσο, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποστήριξε πως η σχέση του με τους υπόλοιπους ήταν καθαρά επιδερμική κι εκείνος ήταν ξένο σώμα στη Χρυσή Αυγή. Ανέφερε πως είχε μόνο την ιδιότητα του υποστηρικτή και όχι του μέλους.

«Η σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη και βουλευτές, ήταν καθαρά επιδερμική. Εγώ κοίταξα να πάρω το προσωνύμιο του βουλευτή Κορινθίας. Δεν είχαμε κοινά χαρακτηριστικά, στοιχεία και ενδιαφέροντα. Μόνο με τον Χρυσ. Αλεξόπουλο είχαμε κοινό ενδιαφέρον τη μουσική».

Πρόεδρος: Τι σημαίνει ήμουν ξένο σώμα;

Μπούκουρας: Δεν συμμετείχα σε κανένα όργανο του κόμματος.

Πρόεδρος: Και άλλοι...

Μπούκουρας: Δεν μου συγχώρεσαν ποτέ ότι προέρχομαι από άλλο ιδεολογικό χώρο. Δεν πίστευα ότι θα βγω. To κόμμα έδινε ψηφοδέλτια σταυρωμένα με άλλο υποψήφιο (σ.σ. Βλαχόπουλο).

Δεύτερη... εφηβεία!

Ο Ευστάθιος Μπούκουρας υποστήριξε στη συνέχεια πως στη Χρυσή Αυγή έζησε μία δεύτερη εφηβεία!

«Στη Χρυσή Αυγή έζησα τη δεύτερη μου εφηβεία. Από μικρός, επειδή στερήθηκα πράγματα λόγω της οικονομικής κατάστασης, στη Χρυσή Αυγή μου δόθηκε η ευκαιρία να βγάλω τον καταπιεσμένο μου εαυτό, το γλέντησα, τα ταξίδια, οι ομιλίες, το κρασάκι, το παρεάκι, την ιστορία την γράφουν οι παρέες κυρία Πρόεδρε. Πηγαίναμε ακούγαμε ανθρώπους, ανησυχίες, είχαμε γίνει σανίδα σωτηρίας», εξήγησε ο κατηγορούμενος στην πρόεδρο για το πώς βίωσε την κοινοβουλευτική του θητεία στη Χρυσή Αυγή.

Πάντως, ο πρώην βουλευτής υποστήριξε πως ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψη του κάποια έκνομη ενέργεια και υποστήριξε πως ασχολούνταν μόνο με τα ζητήματα που αφορούσαν την περιοχή του.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο κατηγορούμενος περιέγραψε πως την επόμενη ημέρα στην κοινοβουλευτική ομάδα υπήρχε αναστάτωση. «Υπήρχε μία έξαλλη κατάσταση, δεν ήξεραν που πατούσαν και βρισκόντουσαν, ακουγόταν, διάφορα πράγματα, προβοκάτσια, για ποδοσφαιρικά ζητήματα» ανέφερε.

Η δίκη θα συνεχιστεί με την απολογία του Χρήστου Παππά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ