ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Αθήνα - «Λόφοι» σκουπιδιών στους δρόμους

Απεργία ΠΟΕ-ΟΤΑ: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Αθήνα - «Λόφοι» σκουπιδιών στους δρόμους
ΙΝΤΙΜΕ

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στην Αθήνα καθώς λόφοι από σκουπίδια έχουν σχηματιστεί σχεδόν σε όλες τις γειτονιές της πρωτεύουσας, την ώρα που επικρατούν υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες.

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, διαμαρτυρόμενοι για σχετική διάταξη του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Την Τετάρτη τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών της ενάντια στο άρθρο 179 του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να εκχωρούν σε ιδιώτες τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.

Υπενθυμίζεται ότι Τρίτη και Τετάρτη οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου πραγματοποίησαν 48ωρη απεργία.

Το «μπαράζ» κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα με αποτέλεσμα τα προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων, ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, με πανελλαδική 24ωρη απεργία όλων των εργαζομένων στους ΟΤΑ και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας από τις 11:00 το πρωί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ