ΕΛΛΑΔΑ

Αποστόλου και Φίλης καλούν σε διάλογο τους αγρότες

Αποστόλου και Φίλης καλούν σε διάλογο τους αγρότες
Eurokinissi/Μπόλαρη Τατιάνα

Στοιχεία της Eurostat, επικαλέστηκε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου, υπογραμμίζοντας ότι ο αγροτικός κόσμος το 2014 και το 2015 αύξησε το εισόδημά του κατά 12,5%.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, κάλεσε τους αγρότες να προσέλθουν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό έχοντας συγκεκριμένες προτάσεις και να αναρωτηθούν τι τους περιμένει αν φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία.

Ο κύριος Αποστόλου προσέθεσε ότι έχουμε να κάνουμε με μια συμφωνία που δημιουργεί δυσκολίες και αυτές τις δυσκολίες πρέπει να τις υπηρετήσουμε. «Είναι όμως διαχειρήσιμες» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κύριο Αποστόλου όταν λες θέλεις μια ευρωπαϊκή πορεία δεν μπορείς να λες πάρτε τα πίσω όλα.

Δήλωσε επίσης ότι το φορολογικό των αγροτών δεν είναι μέσα στην πρώτη αξιολόγηση. «Δεν υπάρχει ούτε νομοσχέδιο φορολογικό ούτε ασφαλιστικό αλλά υπάρχει μια συμφωνία που λέει λύστε το ασφαλιστικό για να πάμε παραπέρα. Ανοιχτά είναι όλα στη διαπραγμάτευση. Και θα τα δούμε» σημείωσε.

Επίθεση Φίλη σε... αγροπατέρες

Από την πλευρά του, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Νίκος Φίλης σημείωσε ότι η κυβέρνηση θέλει ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες.

“Επιμένουμε στον διάλογο με τους αγρότες, αλλά το πάρτι των αγροτοπατέρων θα τελειώσει ” , συμπλήρωσε και επιτέθηκε σε συγκεκριμένες κατηγορίες αγροτών λέγοντας ότι χωρίς κοινοτικά κονδύλια, την επόμενη πενταετία δεν υπάρχει ζωή στην ύπαιθρο.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι “δεν είναι στο ήθος της κυβέρνησης η χαρτοπαιξία αλλά ο ειλικρινής διάλογος”.

Σχετικά με τον διάλογο για την Παιδεία ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι ξεκινά χωρίς νομοθετικό πρόπλασμα. Όπως είπε έχουν κατατεθεί προτάσεις για 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, για το ολοήμερο σχολείο, για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα και άλλα θέματα.

Τέλος, κάλεσε φορείς και κόμματα να συμμετάσχουν, υπογραμμίζοντας ότι αυτή τη φορά δεν υπάρχει νόμος που να έχει παρουσιαστεί, αλλά το γενικό πλαίσιο της θεματολογίας που πρέπει να ανοίξει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ