ΕΛΛΑΔΑ

«Ήταν ιερέας και του είχα εμπιστοσύνη»: Τι λέει η μητέρα της 12χρονης

«Ήταν ιερέας και του είχα εμπιστοσύνη»: Τι λέει η μητέρα της 12χρονης
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS

Αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις της μητέρας της 12χρονης από τη Μάνη, η οποία φέρεται να έπεσε θύμα κακοποίησης από τονιερά του χωριού.

«Ήταν ιερέας και του είχα εμπιστοσύνη» είπε η γυναίκα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και αλλάζοντας την αρχική της κατάθεση παραδέχτηκε ότι ο ιερέας -που ήταν και σύντροφός της- είχε κάνει κακό στην κόρη της.

Όπως δήλωσε η ίδια, η 12χρονη της είχε πει: «Μαμά, ναι, αλήθεια είναι, με έχει πειράξει».

«Έκπληκτος και σοκαρισμένος» δήλωσε με τη σειρά του ο δικηγόρος του ιερέα, σχολιάζοντας την αλλαγή της κατάθεσης της μητέρας.

Υποστήριξε δε, ότι η γυναίκα άλλαξε την κατάθεσή της «αφού είχε μιλήσει με την κόρη της και την κοινωνική λειτουργό».

Ερωτηθείς εάν το «παιδί τα έβγαλε από το μυαλό του» ο δικηγόρος απάντησε πως «αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη».



Τι είπε η ανήλικη στους αστυνομικούς

Η ανήλικη ανέφερε στους αστυνομικούς ότι ο κληρικός τη βίαζε κατ' επανάληψη, την έγδυνε, ασελγούσε πάνω της και τη χτυπούσε με τη ζώνη του.

Τα περιστατικά αυτά επαναλαμβάνονταν κάθε φορά που η μητέρα της απουσίαζε από το σπίτι.

«Ό,τι έκανε γινόταν μέσα στην κρεβατοκάμαρα του, στο κρεβάτι όπου κοιμόταν με τη μητέρα μου. Πολλές φορές με έγδυνε και με χτυπούσε με τη ζώνη του σε διαφορά σημεία του σώματος μου. Με απειλούσε πως εάν μιλούσα για όσα μου κάνει θα με έδιωχνε από το σπίτι», υποστήριξε η 12χρονη κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της.

Κόρη ιερέα: Ο πατέρας μου είναι αθώος

Με τη σειρά της, η κόρη του ιερέα δήλωσε, μιλώντας στο Open, πως ίδιος ο πατέρας της μαζί με την αδελφή της πήγαν την 12χρονη στο «Χαμόγελο του Παιδιού» καθώς η μητέρα της ανήλικης αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και βρισκόταν σε νοσοκομείο.

«Ο ίδιος ο πατέρας μου πήγε το παιδί στο "Χαμόγελο του Παιδιού" μαζί με την αδελφή μου. Πώς είναι δυνατόν ο "βιαστής" να πήγε ο ίδιος το παιδί που υποτίθεται ότι κακοποίησε στο "Χαμόγελο του Παιδιού"», υποστήριξε.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, το «Χαμόγελο του Παιδιού» διευκρινίζει πως το 12χρονο κοριτσάκι οδηγήθηκε στον οργανισμό, μετά από σχετική εντολή των εισαγγελικών αρχών.



«Είναι αθώος ο πατέρας μου και θα αποδειχθεί αυτό πολύ σύντομα. Γνωρίζω πολύ καλά τον πατέρα μου. Μεγάλωσε έξι παιδιά. Τα πέντε είναι κορίτσια. Δεν γίνεται ένας άνθρωπος στα 57 του χρόνια να γύρισε και να έκανε αυτήν την πράξη από τη στιγμή που έχει μεγαλώσει τόσα κορίτσια. Πηγαίναμε φίλες στο σπίτι μας και να μην έχει δείξει κάτι», συνέχισε η κόρη του ιερέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 57χρονος ιερέας παραμένει προσωρινά προφυλακισμένος στις φυλακές της Τρίπολης, με το συνήγορό του να υποστηρίζει πως δεν ήταν εκείνος που κακοποίησε τη 12χρονη, αλλά ένα άλλο πρόσωπο από το συγγενικό της περιβάλλον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ