ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Κωστή Πολύζου : Στον ανακριτή σήμερα μάνα και πατριός

Υπόθεση Κωστή Πολύζου : Στον ανακριτή σήμερα μάνα και πατριός
Kozanimedia

Προθεσμία μέχρι την Πέμπτη πήραν μάνα και πατριός του Κωστή Πολύζου που εμφανίστηκαν σήμερα ενώπιον του ανακριτή Κοζάνης για να απολογηθούν για τη δολοφονία του 23χρονου φοιτητή το 2011.

 

Κατά τη μεταφορά τους πάρθηκαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καθώς στην περιοχή επικρατεί οργή για τη στάση του ζευγαριού. Mάνα και ο πατριός αντιμετωπίζουν την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση από κοινού.

Επίσης, τους έχουν απαγγελθεί και άλλες τρεις κατηγορίες που είναι περιύβριση νεκρού, ψευδορκία, αλλά και πλαστογραφία, λόγω των πλαστών υπογραφών του Κωστή που φέρονται να έχουν βάλει σε συνάψεις δανείων, καθώς όπως φαίνεται από την αστυνομική έρευνα κίνητρο της δολοφονίας ήταν η επικαρπία δανείου ύψους 250.000 ευρώ, που είχε πάρει στο όνομα του, ο νεαρός. Η δολοφονία έγινε έπειτα από έντονο οικογενειακό καβγά, με αφορμή την κακή οικονομική διαχείριση της μητέρας και του πατριού του Κώστα Πολύζου, με την υπογραφή του 23χρονου ως εγγυητή.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ήταν 18 Φεβρουαρίου 2011 όταν ο 23χρονος φοιτητής Κωστής Πολύζος εξαφανίζεται.Τα ερωτήματα για το τι του έχει συμβεί μένουν αναπάντητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Γύρω στις 11:30 βγήκε από το σπίτι του παιδικού του φίλου Σπύρου, που βρίσκεται απέναντι από το δικό του. Ήταν εκεί περίπου για 3,5 ώρες. Μια γειτόνισσα τον είδε να μπαίνει στο δικό του σπίτι. Στο πατρικό του βρισκόταν μόνο η μητέρα του και ο 12χρονος τότε ετεροθαλής αδελφός του. Σύμφωνα με τα όσα είχε πει η μητέρα του, όταν γύρισε ήταν ευδιάθετος και έπαιξε για λίγο με τον αδελφό του στο κομπιούτερ.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 σε αγροτική έκταση που ανήκει στην οικογένεια του πατριού του, εντοπίζεται το πτώμα του από κυνηγό. Η δολοφονία του νεαρού πήρε δημοσιότητα, κυρίως λόγω των συνεχώς ερευνών και εκπομπών της Αγγελικής Νικολούλη.

Πως η αστυνομία έφτασε σε μάνα και πατριό

Ενώ η στάση των γονιών του Κωστή Πολύζου προβλημάτιζε την αστυνομία από την πρώτη στιγμή του θανάτου του 23χρονου φοιτητή χρειάστηκε πέντε χρόνια για να καταλήξει η Δικαιοσύνη. στην έκδοση ενταλμάτων.

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής ήταν το πρώτο στοιχείο που οδήγησε τους αστυνομικούς στη μητέρα του θύματος, καθώς στην κατάθεση της έλεγε ότι ο γιος της πριν εξαφανιστεί ήταν σπίτι και κατέβαζε παιχνίδια από τον υπολογιστή του. Όμως, όταν οι αστυνομικοί μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια το κομπιούτερ διαπίστωσαν ότι την επίμαχη ώρα δεν είχε γίνει καμία απολύτως χρήση του.

Κυρίως όμως σημαντικό στοιχεία για την αστυνομία ήταν η εύρεση του πτώματος του φοιτητή σε χωράφι. Ο πατριός του δεν ανέφερε ποτέ στους αστυνομικούς πως το χωράφι ήταν ιδιοκτησίας του. Επίσης μαζί με τη γυναίκα του φρόντισαν να καθαρίσουν την επόμενη μέρα της εξαφάνισης με ατμόκαθαριστή το σπίτι. Oι φερόμενοι ως δράστες έπλυναν και πούλησαν το φορτηγάκι που είχαν.

Στην περιοχή ήταν κοινό μυστικό ότι η μητέρα και ο πατριός είχαν σκοτώσει το φοιτητή, με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι πολύ βαρύ για αυτούς και τελικά να μετακομίσουν στην Αθήνα μαζί με τον 13 χρόνο τότε γιο τους και από τότε να ζουν όλοι μαζί μέχρι σήμερα στην Ελευσίνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ