ΕΛΛΑΔΑ

Νέες λεπτομέρειες για την κακοποίηση ανηλίκων από ιερέα στην Κέρκυρα

Νέες λεπτομέρειες για την κακοποίηση ανηλίκων από ιερέα στην Κέρκυρα
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Λεπτομέρειες σχετικά με τις καταγγελίες εναντίον ενός ιερέα για σεξουαλική κακοποίηση δύο ανηλίκων στην Κέρκυρα έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας.

Στις μηνύσεις που έχουν καταθέσει οι γονείς των ανηλίκων, μίας 16χρονης και μίας 14χρονης, περιγράφονται με κάθε λεπτομέρεια οι επιθέσεις που φέρεται να δέχθηκαν από τον παπά.

«Ασέλγησε πάνω μου εκείνο το καλοκαίρι πάνω από τρεις φορές. Ήταν ιδιαίτερα σκληρό». Με παρενοχλούσε σεξουαλικά ακόμα και μέσα στην εκκλησία, ισχυρίστηκε η 14χρονη, που ήταν 12 ετών εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με το Star.

Ο ιερέας κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στις Αρχές, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την οργή συγγενών των θυμάτων που τον γιούχαραν.



Τι ισχυρίζεται ο ιερέας

Η 16χρονη είχε καταθέσει μήνυση κατά του ιερέα τον Σεπτέμβριο και ακολούθησε η μήνυση από την πλευρά της 14χρονης.

Ο φερόμενος ως δράστης, όμως, αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες, σημειώνοντας πως «έχουν παρεξηγηθεί οι κινήσεις μου».

«Ήμουν διαχυτικός όχι μόνο με αυτό το κορίτσι, αλλά και με άλλα παιδιά γιατί έχω αδυναμία στα παιδιά. Δεν έχω δικά μου παρά το γεγονός ότι έκανα προσπάθειες να αποκτήσω με τη γυναίκα μου. Όσα ισχυρίζεται το κορίτσι τα αρνούμαι. Έχω ζητήσει συγνώμη από την οικογένεια του παιδιού γι’ αυτό το οποίο πιθανόν να παρεξήγησε η ανήλικη», σημείωσε σχετικά με την υπόθεση της 16χρονης.

Ο δικηγόρος των ανηλίκων απάντησε στον πάπα ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε καμία παρεξήγηση.

«Δυστυχώς για τα κορίτσια δεν πρόκειται για χειρονομίες που μπορούσαν να παρεξηγηθούν, αλλά για πράξεις, οι οποίες δεν επιδέχονται οποιασδήποτε παρερμηνείας. Με τεράστια ψυχική δύναμη απευθύνονται στην Δικαιοσύνη και αποτελούν φάρο ώστε όλα τα θύματα ασελγών πράξεων να μη διστάζουν να καταγγείλουν τέτοιες πράξεις και να μη βιώσουν άλλα παιδιά όσα οι ίδιες βίωσαν», είπε ο Ι. Α. Ρίγγας στο ίδιο μέσο ενημέρωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ