ΕΛΛΑΔΑ

«Πρασινάδα», «κογιανή» & «χιόνι»: Η εξάρθρωση και ο τρόπος δράσης δικτύου διακίνησης ναρκωτικών

«Πρασινάδα», «κογιανή» & «χιόνι»: Η εξάρθρωση και ο τρόπος δράσης δικτύου διακίνησης ναρκωτικών
Ελληνική Αστυνομία

Καίριο χτύπημα σε εγκληματικές ομάδες που διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών στην δυτική Αττική κατάφερε η Ελληνική Αστυνομία.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυικής Αττική, το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών και το Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας εισέβαλαν σε πάνω από 20 σπίτια και συνέλαβαν 22 άτομα, τα οποία κυριαρχούσαν στο εμπόριο ναρκωτικών στην περιοχή.

Το εγκληματικό δίκτυο είχε ανοίξει «μαγαζιά» στους καταυλισμούς: Αυλίζα, Αγία Σωτήρα, Πλάτωνας και Σαράντα Μάρτυρες.

Για να είναι ανταγωνιστικοί πουλούσαν τα ναρκωτικά σε χαμηλότερη τιμή με αποτέλεσμα να προμηθεύονται ουσίες καθημερινά τουλάχιστον 150 άτομα.

Ήταν, μάλιστα, τόσο καλά οργωμένοι που έκαναν και παραδόσεις κατ΄οίκον.

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχαν μεταξύ τους, χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες. Συγκεκριμένα, «πράσινα ή πρασινάδα» ήταν το χασίς, «κογιανή» η ηρωίνη, «χιόνι» η κοκαΐνη, «αμάξι» το ένα κιλό ναρκωτικής ουσίας και «γάμος» η αστυνομική επιχείρηση.

14

Πηγή: Ελληνική Αστυνομία

Στις επιχειρήσεις της αστυνομίας κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Πέτρος Τζεφέρης, ανέφερε στις επίσημες δηλώσεις του:

«Πρόκειται για ένα εγκληματικό δίκτυο, με βασικό της οργανωτικής του δομής και λειτουργίας ότι αποτελούνταν από δυο εγκληματικές οργανώσεις και επτά συμμορίες, που απαρτίζουν ένα ιδιαίτερα πολυδαίδαλο σχήμα. Η δράση του εγκληματικού δικτύου προσδιορίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής και ειδικότερα στους Δήμους Αχαρνών και Φυλής, άλλα και σε άλλες περιοχές της Αττικής. Για την αποδόμηση των κυκλωμάτων αυτών σχεδιάσαμε και πραγματοποιήσαμε συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αχαρνές, Νέα Φιλαδέλφεια, Μεταμόρφωση και Νέο Φάληρο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ