ΕΛΛΑΔΑ

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο της PETA: Κατακραυγή για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο της PETA: Κατακραυγή για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης
PETA

Η φιλοζωική οργάνωση «Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων» (PETA) Γερμανίας δημοσιοποίησε βίντεο - ντοκουμέντο από τη Σαντορίνη, στο οποίο δεκάδες γαϊδούρια εμφανίζονται να μεταφέρουν τουρίστες από το λιμάνι στη χώρα.

Τα γαϊδουράκια συνεχίζουν να κακοποιούνται και να χρησιμοποιούνται ως «τουριστικά ταξί», σύμφωνα με την οργάνωση, παρά τη διεθνή κατακραυγή που είχε προκληθεί μετά την έκθεση της PETA το 2018, στην οποία είχε αποκαλυφθεί ότι τα ζώα βρίσκονται μονίμως κάτω από τον ήλιο, ενώ υποσιτίζονται και πίνουν ελάχιστο νερό.

Η φιλοζωική τονίζει ότι τα ζώα αναγκάζονται να ανεβοκατεβαίνουν περισσότερα από 500 σκαλιά την ημέρα και εργάζονται παράλληλα υποφέροντας από ανοικτές πληγές που προκαλούνται από τις αυτοσχέδιες σέλες. Όπως καταγγέλλει η PETA, μερικά μάλιστα είναι δεμένα τόσο σφιχτά, ώστε δεν μπορούσαν να φτάσουν καν στον κάδο με το νερό, ενώ δεν τους δίνεται καν φαγητό.

Η οργάνωση «Άνθρωποι για την ηθική μεταχείριση των ζώων» αναφέρει πως το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ψήφισε νόμους για την προστασία των ζώων.

Ωστόσο, το βίντεο καταδεικνύει ότι οι νόμοι δεν τηρούνται.

Τέλος, καλεί τον κόσμο «Όταν επισκέπτεστε τη Σαντορίνη, παρακαλώ μην πηγαίνετε ποτέ βόλτα με ένα ζώο».

Σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Daily Mail το περασμένο έτος, είχαν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες του εφιάλτη που βιώνουν τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης.

Ενδεικτικό του βασανιστηρίου τους, σύμφωνα με το άρθρο, είναι το γεγονός ότι κάποια από αυτά σταματούν την άνοδό τους προς τα Φηρά για να γλύψουν κάποια πέτρα που δεν την έχει δει ο ήλιος για να δροσιστούν και να αντλήσουν την απαραίτητη δύναμη για να ολοκληρώσουν τη διαδρομή τους. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ξεδιψάσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ