ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγικό: Στο λιμάνι του Πειραιά μετανάστες από Μυτιλήνη, Χίο, Κω & Ρόδο

Προσφυγικό: Στο λιμάνι του Πειραιά μετανάστες από Μυτιλήνη, Χίο, Κω & Ρόδο
INTIME NEWS

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε στις 07:20 σήμερα το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας», μεταφέροντας 33 μετανάστες και πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη και έναν από τη Χίο.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες αναμένεται να επιβιβαστούν σε λεωφορεία με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Στις 11:10 αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue Star Patmos» μεταφέροντας 22 μετανάστες και πρόσφυγες από την Κω και 2 από τη Ρόδο.

Η κυβέρνηση παρουσίασε χτες το σχέδιό της για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, ανακοινώνοντας τη δημιουργία κλειστών κέντρων φιλοξενίας σε πέντε νησιά -Μυτιλήνη, Κω, Χίο, Σάμο και Λέρο.

Την ίδια ώρα, προανήγγειλε το σταδιακό κλείσιμο των υπαρχουσών δομών φιλοξενίας στη Μόρια (Μυτιλήνη), στη ΒΙΑΛ (Χίος) και στο Βαθύ (Σάμος) και τη δημιουργία κλειστών δομών στις ίδιες περιοχές, που θα χρησιμοποιούνται ως Προαναχωρησιακά Κέντρα και Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Κάθε μια από αυτές τις δομές θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 5.000+ άτομα.

Το εν λόγω κυβερνητικό σχέδιο έχει ήδη προκαλέσει την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει ότι επιβεβαιώνεται το μπάχαλο στο προσφυγικό και τη Φώφη Γεννηματά να διαμηνύει ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ