ΕΛΛΑΔΑ

Καλλιθέα Ελασσόνας: Ανησυχία για τα ρήγματα στο έδαφος

Καλλιθέα Ελασσόνας: Ανησυχία για τα ρήγματα στο έδαφος
ERT/WEBTV

Ανησυχία προκαλούν στους κατοίκους και τους τοπικούς φορείς της Καλλιθέας Πετρωτού στην Ελασσόνα τα αλλεπάλληλα ρήγματα βάθους δύο μέτρων στο έδαφος της περιοχής.

Τα ρήγματα εκτείνονται σε μήκος δύο χιλιομέτρων και το γεωλογικό φαινόμενο έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ειδικών, οι οποίοι, σύμφωνα με την ΕΡΤ σπεύδουν επιτόπου για να διακριβώσουν τις αιτίες.

Μιλώντας τστην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της κοινότητας Ελασσόνας, κ. Μάκης Βαρνάς, έκανε λόγο για πρωτοφανές στην περιοχή φαινόμενο προσθέτοντας πως αφότου ενημέρωσε την αρμόδια περιφέρεια, ο χώρος αποκλείστηκε και αναμένονται περαιτέρω ενέργειες τόσο από την περιφέρεια όσο και από τον δήμο.

«Έχουμε ένα μεγάλο γεωλογικό φαινόμενο κατολίσθησης και δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε διαδικασίες ανέγερσης του δρόμου», πρόσθεσε.

Ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Θανάσης Παιδής, πρόσθεσε εξάλλου ότι πρώτο μέλημα των αρμοδίων είναι η ασφάλεια των κατοίκων, γι' αυτό και ο αποκλεισμός της περιοχής έγινε από την πρώτη στιγμή, ενώ στη συνέχεια σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών θα αναζητηθούν και οι αιτίες του φαινόμενου.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ