ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού: Σε σταθερή κατάσταση η 24χρονη τουρίστρια

Φωτιά σε ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού: Σε σταθερή κατάσταση η 24χρονη τουρίστρια
INTIME NEWS

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένη, η 24χρονη τουρίστρια η οποία απεγκλωβίστηκε από το φλεγόμενο ξενοδοχείο στη λεωφόρο Συγγρού, χθες Πέμπτη (5/12/2019).

Από τα 20 άτομα που απεγκλωβίστηκαν, τρία μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Αττικό Νοσοκομείο, με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των πυκνών καπνών που γέμισε το κτήριο.

Μία γυναίκα ήδη πήρε εξιτήριο από χθες. Ένας άνδρας νοσηλεύεται με κάταγμα και πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση την επόμενη εβδομάδα.

Η 24χρονη η οποία ήταν στην πιο σοβαρή κατάσταση, βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Η κατάστασή της πάντως είναι σταθερή και παρουσιάζει μικρή βελτίωση, όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου, κ. Δραγώνας στο CNN Greece.

Την έρευνα για την πυρκαγιά στο ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού ανέλαβε η Ασφάλεια Αττικής, καθώς από την πρώτη στιγμή υπήρξαν ενδείξεις εμπρησμού. Η Πυροσβεστική βρήκε στο διάδρομο του δεύτερου ορόφου, άθικτα δύο πλαστικά μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, ενώ ένα ίδιο μπιτόνι βρέθηκε και στον πρώτο όροφο. Όπως προέκυψε από την αυτοψία στο χώρο, η φωτιά ξεκίνησε από το διάδρομο του πρώτου ορόφου, πιθανότατα έξω από δωμάτιο το οποίο έχει υποστεί ζημιές, όπως και ο διπλανός χώρος. Τα ευρήματα δείχνουν ότι κάποιος είχε σκοπό να βάλει φωτιά σε πολλά σημεία, προκειμένου να επεκταθεί ταχύτερα στο κτήριο, αλλά για άγνωστο λόγο δεν ολοκλήρωσε την πράξη του. Οι τραυματισμοί των τριών ενοίκων δίνουν ακόμα πιο σοβαρή διάσταση στο περιστατικό και για το λόγο αυτό την υπόθεση χειρίζεται πλέον το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ