ΕΛΛΑΔΑ

Ειδοποιήσεις από το 112 μπορούν πλέον να λαμβάνουν και τα iPhone

Ειδοποιήσεις από το 112 μπορούν πλέον να λαμβάνουν και τα iPhone
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Δυνατότητα λήψης ειδοποιήσεων από τον τριψήφιο ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 παρέχεται πλέον και στα iPhone της Apple μετά την τελευταία αναβάθμιση του λογισμικού της εταιρίας. 

Με την νέα αναβάθμιση λογισμικού της Apple, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, λύθηκαν οι τελευταίες εκκρεμότητες ως προς τη δυνατότητα λήψης εμπλουτισμένων μηνυμάτων από το 112 στις συσκευές όλων των κατασκευαστών. Το σύστημα θα έχει πλήρως παραδοθεί έως το τέλος του 2019, όπως προβλέπει το χρονοδιάγραμμα.

Η αναβάθμιση και κατ’ επέκταση η δυνατότητα λήψης ειδοποιήσεων από το 112 προγραμματίστηκε κατόπιν ενεργειών του υπουργείου Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως τόνισε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ 100,3.

«Η βασική εκκρεμότητα για τη δυνατότητα λήψης μηνυμάτων εμπλουτισμένου περιεχομένου ήταν με την συγκεκριμένη εταιρία», είπε ο υπουργός.

«Είχα επικοινωνήσει το καλοκαίρι και διαπίστωσα ότι δεν είχαν καμία ενημέρωση για να προβούν στη συγκεκριμένη αναβάθμιση. Την πραγματοποίησαν σε χρόνο – ρεκόρ και μας ενημέρωσαν ότι από χθες το βράδυ πλέον το ελληνικό σύστημα εξερχόμενων μηνυμάτων του 112 λειτουργεί στην νέα αναβάθμιση του λογισμικού τους».

Για να λαμβάνουν μηνύματα από το 112 οι κάτοχοι των συγκεκριμένων κινητών τηλεφώνων θα πρέπει να «κατεβάσουν» την τελευταία αναβάθμιση του λογισμικού.

«Όπως έχουμε δεσμευτεί, από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους το 112 θα λειτουργεί σε όλες τις “έξυπνες” συσκευές οι οποίες στην Ελλάδα καλύπτουν και το μεγαλύτερο κομμάτι των τηλεφώνων. Υπολογίζεται ότι το 80% των τηλεφώνων της επικράτειας είναι τα λεγόμενα “έξυπνα” τηλέφωνα. Πλέον, το 112 παραδίδεται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η οποία από την 1-1-2020 θα είναι και η μόνη αρμόδια να το λειτουργήσει» ανέφερε ο κ. Πιερρκάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ