ΕΛΛΑΔΑ

Φονικό στις Θεσπιές: Μισή ώρα πριν στο σχολείο βρίσκονταν δεκάδες παιδιά

Φονικό στις Θεσπιές: Μισή ώρα πριν στο σχολείο βρίσκονταν δεκάδες παιδιά
Αλέξανδρος Μπελτές / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Μπροστά από γυμνάσιο σημειώθηκε το μακελειό  στις Θεσπιές Βοιωτίας, όπου δύο οικογένειες  που είχαν εταιρείες σεκιούριτι συγκρούστηκαν με όπλα για λόγους επαγγελματικού ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί πατέρας και γιος. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε περισσότερα θύματα, και μάλιστα παιδιά, αφού το μακελειό συνέβη περίπου μισή ώρα αφότου είχαν τελειώσει τα μαθήματα.  

«Είναι τρομερό ότι και μόνο πριν από μισή ώρα (από το περιστατικό), θα μπορούσαν να είναι 40 με 50 παιδιά να περιμένουν τα λεωφορεία, σου προκαλεί δέος», ανέφερε ο Ι. Δομβρεναίος, διευθυντής του Γυμνασίου, ο οποίος μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Ant1 για το περιστατικό και συνέχισε:

«Η πρώτη σκέψη ήταν σοκαριστική. Σκέψεις του τύπου πώς, τι, γιατί και τα λοιπά περάσαν από το μυαλό μου μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου. Στην πορεία προσπάθησα να δω τι έχει γίνει».

Ο διευθυντής μετέβη στο σημείο λίγη ώρα μετά το περιστατικό, όπου όπως λέει, αντικρίζοντας τους δύο νεκρούς που κείτονταν στο έδαφος, ταράχτηκε και έπαθε σοκ.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι το περιστατικό αυτό επουδενί δεν εκφράζει την τοπική κοινωνία. «Εγώ σαν διευθυντής μαζί με τους εκπαιδευτικούς οφείλουμε και πρέπει και θα το κάνουμε, να κοιτάξουμε μπροστά, να βοηθήσουμε τα παιδιά να προχωρήσουν, να τους καθοδηγήσουμε, διότι στη σημερινή εποχή περισσότερο από ποτέ είναι επιβεβλημένες αξίες όπως είναι ο σεβασμός, η αγάπη, η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός, ο οποίος διακρίνει την περιοχή μας», πρόσθεσε.

Όσον αφορά το θέμα ασφάλειας και συντήρησης των κτηρίων, είπε ότι αυτό ανήκει στο Δήμο και στις σχολικές επιτροπές και ότι δεν υπήρχε κάποια σύμβαση με καμία από τις δύο εταιρείες σεκιούριτι.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ