ΕΛΛΑΔΑ

Μαρτυρία πρώην στελέχους ΧΑ: Ο Φύσσας έπρεπε να φύγει

Μαρτυρία πρώην στελέχους ΧΑ: Ο Φύσσας έπρεπε να φύγει

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός επί μία δεκαετία πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής, που ήταν παρών την βραδιά της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του "Έθνους της Κυριακής". Όπως αποκαλύπτει ο μάρτυρας, στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής ήταν γνωστό ότι ο Ρουπακιάς ζητούσε από τους ανωτέρους του να του «δώσουν» κάποιον να σκοτώσει.

«Ξέρω ότι ο Φύσσας έπρεπε να φύγει. Δεν μπορούσαν να ανεχτούν να υπάρχει στη Νίκαια ένας τύπος που τραγουδούσε κατά της Χρυσής Αυγής. Δεν ξέρω αν είχε πάρει εντολή ο Ρουπακιάς να τον δολοφονήσει εκείνο το βράδυ. Ξέρω ότι είπαν να πάμε να τον ξυλοκοπήσουμε», αναφέρει το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, το οποίο δεν κατονομάζεται, μιλώντας στην εφημερίδα, και συνεχίζει:

«Ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, όταν έμαθε ότι πηγαίναμε να βρούμε τον Φύσσα, και επειδή αυτός έβγαζε αντιναζιστικά τραγούδια και κατά της Χρυσής Αυγής, ή έπρεπε να φάει πάρα πολύ ξύλο, να φτάσει δηλαδή λίγο πριν το θάνατο, το οποίο δεν καταφέραμε επειδή ήταν πολύ εύσωμος, ή έπρεπε να φύγει, δηλαδή να πεθάνει. Ο άνθρωπος αυτός ήταν πολύ εύσωμος, μας χτύπαγε ανελέητα και κάποιος έπρεπε να πάρει την απόφαση να το κάνει. Πιστεύω ότι ο Ρουπακιάς πήρε την απόφαση αυτόβουλα να το κάνει... Κατόπιν εντολής, το πήρε πάνω του», λέει και περιγράφει τις λεπτομέρειες της επίθεσης το μοιραίο εκείνο βράδυ.

Ο ίδιος δίνει πληροφορίες και για την παράνομη δράση της οργάνωσης: «Το να βγαίνουμε σαν Τάγμα Εφόδου και να ξυλοκοπούμε σχεδόν μέχρι θανάτου ‘πάκια’ (Πακιστανούς) ήταν καθημερινότητα, είχε γίνει χόμπι. Όλοι οι βουλευτές και ο αρχηγός ο Μιχαλολιάκος γνώριζε τι γινόταν. Όλοι μας έλεγαν ότι πίσω από τους Έλληνες βουλευτές κρύβονται οι Εβραίοι. Όλα όσα κακά γίνονται εναντίον της Ελλάδας, γίνονται από τους Εβραίους, τους οποίους πρέπει να αφανίσουμε», λέει και συνεχίζει:

«Μας εκπαίδευαν σε αληθινά πυρά, με αληθινά όλα, περίστροφα, καλάνσικοφ για να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο. Υπάρχουν φωτογραφίες μου με όπλα από μία εκπαίδευση που μας είχαν κάνει. Τότε, μας είχε εκπαιδεύσει ο ... (αναφέρει το όνομα πρωτοκλασάτου βουλευτή της Χρυσής Αυγής)». Όπως λέει, όλα καταγράφονταν σε βίντεο, τα οποία τα έβλεπαν και έδιναν τα εύσημα οι ανώτεροι.

«Είχαμε πολλούς αστυνομικούς που μας βοηθούσαν και μας έδιναν πληροφορίες για πινακίδες, διευθύνσεις ατόμων που μας ‘ενδιέφεραν’ ή μας ‘κάλυπταν’ όταν δέρναμε αντιφασίστες», σημειώνει και καταλήγει:

«Στη Χρυσή Αυγή κανείς δεν έκανε κάτι από μόνος του. Υπήρχε η ιεραρχία και οι εντολές ερχόντουσαν μέσω της αλυσίδας των ανωτέρων. Στρατηγός ήταν ο Μιχαλολιάκος και αντιστράτηγος ο Παππάς. Μετά ήταν οι συνταγματάρχηδες και ακολούθως είχαν βαθμούς οι υπόλοιποι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ