ΕΛΛΑΔΑ

Συζυγοκτονία στην Αλικαρνασσό: Οργισμένοι οι κάτοικοι για τη δολοφονία της 33χρονης

Συζυγοκτονία στην Αλικαρνασσό: Οργισμένοι οι κάτοικοι για τη δολοφονία της 33χρονης
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ

Νέα στοιχεία που ήρθαν στο «φως» για τη φρικτή δολοφονία της 33χρονης από τον 54χρονο σύζυγό της, έχει προκαλέσει αναβρασμό στην Αλικαρνασσό όπου σημειώθηκε το έγκλημα. 

Οι κάτοικοι της περιοχής εμφανίζονται οργισμένοι με τις Αρχές διότι, σύμφωνα με τους ίδιους, γνώριζαν ότι η γυναίκα ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας για χρόνια.

«Το ζευγάρι, ειδικά στα πρώτα χρόνια του γάμου του, είχε πολλούς καυγάδες. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο 54χρονος είχε δείρει τη γυναίκα του ακόμα και στη μέση του δρόμου με τους γείτονες να τους χωρίζουν» δήλωσε γειτόνισσα του ζευγαριού στο cretapost.gr.

Μάλιστα, αρκετοί είναι αυτοί που εκφράζουν την αγανάκτησή τους τόσο για την τοπική αστυνομία, όσο και για τις εισαγγελικές Αρχές που, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, δεν έκαναν κάτι ώστε να προστατεύσουν την 33χρονη.

«Σε κάποιες περιπτώσεις είχε κληθεί η αστυνομία καθώς ο 54χρονος έδερνε συστηματικά την γυναίκα του ωστόσο δεν γινόταν ποτέ τίποτε μόνο κάποιες παρατηρήσεις», ανέφερε γείτονας του ζευγαριού.

Παράλληλα, μία άλλη κάτοικος τόνισε ότι ο δράστης «από μικρός ζήλευε όποιον είχε περισσότερα από εκείνον. Μάλιστα για την γυναίκα του έλεγε πως δίπλα του έχει ένα μανεκέν και την ζηλεύει πολύ».

Γείτονες του ζευγαριού αποκάλυψαν επίσης ότι πριν από καιρό η 33χρονη δεν άντεξε όσα βίωνε στα χέρια του συζύγου της και αποφάσισε να φύγει.

«Πήρε τα πράγματά της και πήγε στους δικούς της να μείνει. Ο 54χρονος όμως μετά από λίγο καιρό πήγε και την βρήκε και την έπεισε να επιστρέψει στο σπίτι τους», δήλωσε χαρακτηριστικά μία γειτόνισσα.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι από τότε φαίνεται πως τα πράγματα είχαν ηρεμήσει και δεν υπήρχαν με τόση συχνότητα οι έντονοι καυγάδες.

«Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα υπήρχε τέτοια εξέλιξη στο ζευγάρι αν και είχα ακούσει – ποτέ δεν το είχα δει – πως ο 54χρονος κακομεταχειριζόταν την 33χρονη. Εκείνο το βράδυ, γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα, άκουσα δύο μπουμ. Δεν ήξερα τι ήταν. Στη συνέχεια άκουσα φασαρία αλλά δεν βγήκα έξω να δω τι συμβαίνει», ανέφερε από την πλευρά της η κουμπάρα του ζευγαριού.

«Υπήρχε λόγος» υποστηρίζει ο συζυγοκτόνος

Σύμφωνα με τη συνήγορό του, Αλεξάνδρα Σπανάκη, ο 54χρονος δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, ισχυριζόμενος ωστόσο ότι είχε λόγο που έχασε τον έλεγχο και πυροβόλησε θανάσιμα την σύζυγό του, την οποία όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, αγαπούσε πολύ.

Επιπλέον η κ. Σπανάκη είπε ότι ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι πριν το αιματηρό περιστατικό, είχε νυχτερινή έξοδο με τη σύζυγό του και είχαν καταναλώσει και οι δυο ποσότητα αλκοόλ.

Σημειώνεται ότι ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Τρίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ