ΕΛΛΑΔΑ

Κτηματολόγιο 2019: Αυτές οι περιοχές πήραν παράταση - Δείτε ως πότε

Κτηματολόγιο 2019: Αυτές οι περιοχές πήραν παράταση - Δείτε ως πότε
INTIME/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Με απόφαση του Εθνικού Κτηματολογίου, δίνονται νέες παρατάσεις προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για όλες τις περιοχές.

Συγκεκριμένα, μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2020, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Λήμνου και Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Οι κάτοικοι των περιοχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν την κατάθεση των αιτήσεων στο κτηματολόγιό τους μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2020.

Παράταση έως και την 31η Ιανουαρίου 2020 δίνεται στην υποβολή των δηλώσεων του Εθνικού Κτηματολογίου, για τους κατοίκους της ημεδαπής και της αλλοδαπής, σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Νήσων και Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής, περιλαμβάνονται οι περιοχές που ανήκουν στους καλλικρατικούς δήμους: Κυθήρων (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Αντικυθήρων, Αρωνιάδικων, Καραβά, Καρβουνάδων, Κοντολιάνικων, Κυθήρων, Λιβαδίου, Λογοθετιάνικων, Μητάτων, Μυλοποτάμου, Μυρτιδίων, Ποταμού, Φρατσίων, Φριγκιλιάνικων), Μεθάνων (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Κουνουπίτσης, Κυψέλης Μεθάνων, Λουτροπόλεως Μεθάνων, Μεγαλοχωρίου), Τροιζήνος (προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: 'Ανω Φαναρίου, Γαλατά, Δρυόπης, Καρατζά, Τακτικουπόλεως, Τροιζήνος), Πόρου, Σπετσών, Ύδρας, Αγκιστρίου.

Τρία σημεία που πρέπει να προσέξετε

1) Η επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας είναι το νούμερο 1 θέμα που πρέπει να έχουν υπόψη τους οι ιδιοκτήτες. Λάθος στοιχεία σημαίνει πως κόβονται οι γέφυρες επικοινωνίας με το Κτηματολόγιο, αφού κανείς δεν θα προσπαθήσει να μάθει το νέο σας τηλέφωνο ή τη νέα σας διεύθυνση.

2) Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων θα πρέπει να προσέξουν αν υπάρχει διαφορά στο εμβαδόν που είναι γραμμένο στους τίτλους ιδιοκτησίας με αυτό του Κτηματολογίου. Για τα αστικά οικόπεδα η επιτρεπόμενη απόκλιση είναι 7%.

3) Εάν πρόκειται για διαμερίσματα, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να τσεκάρουν αν τα χιλιοστά και το εμβαδόν που αναφέρονται στα συμβόλαια είναι τα ίδια με αυτά που έχουν καταγραφεί στο Κτηματολόγιο.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ