ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
ΠΑΠΠΑ ΒΟΥΛΑ / ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Ζηνοβία» σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Στα «λευκά» έχουν ντυθεί Πάρνηθα και Πεντέλη ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της Αττικής σημειώνονται κατά τόπους ισχυρές βροχές ενώ πνέουν και ισχυροί άνεμοι.

Το πρωί της Κυριακής απαγορεύτηκε από την Τροχαία και η κίνηση των φορτηγών στη νέα εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, από τον κόμβο Σχηματαρίου, στο ρεύμα προς Λαμία, λόγω χιονόπτωσης, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθήνας- Θήβας, από το 5ο χιλιόμετρο, στη Μάνδρα, στο ρεύμα προς Θήβα.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων απαγορεύτηκε προληπτικά από το Σχηματάρι και πάνω, καθώς υπάρχει κίνδυνος να κλείσει ο δρόμος αν ακινητοποιηθεί κάποιο μεγάλο όχημα.

Ωστόσο, επιχειρούν συνεχώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα για να κρατηθούν οι δρόμοι ανοιχτοί.

Από χθες, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ, στο ρεύμα προς το καζίνο αλλά και στην περιφερειακή οδό ΠεντέληςΝέας Μάκρης από το ύψος της Ανατολής έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Κλειστή είναι και η περιφερειακή οδός Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Αγίου Πέτρου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Οι έντονες χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει προβλήματα και σε άλλες περιοχές της χώρας, με την τροχαία να ενημερώνει ότι είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου -μεταξύ των οποίων ορισμένες οδοί σε Καστοριά, Φλώρινα, Εύβοια και Καλάβρυτα.

Σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου -Ροδόπη, Καβάλα, Πέλλα, Χαλκιδική- έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω βροχοπτώσεων και συσσώρευσης υδάτων.

Δείτε αναλυτικά πού χρειάζονται αλυσίδες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ