ΕΛΛΑΔΑ

Γενική απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου- Όλες οι κινητοποιήσεις

Γενική απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου- Όλες οι κινητοποιήσεις
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εβδομάδα κινητοποιήσεων  είναι αυτή που διανύουμε καθώς διάφοροι επαγγελματικοί κλάδοι προχωρούν σε απεργίες και στάσεις εργασίας  κατά του Ασφαλιστικού

Ξεκινώντας από σήμερα, Τρίτη, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, θα τραβήξουν «χειρόφρενα» για πέντε ώρες (11.00-16.00), καθώς θα συμμετέχουν στη στάση εργασίας του σωματείου εργαζομένων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Εικοσιτετράερη απεργία για την Τετάρτη (03/02) έχουν προκηρύξει οι δημοσιογράφοι (06:00 το πρωί με 06.00 το πρωί της Πέμπτης). Η απεργία κηρύσσεται σε όλα τα ΜΜΕ, δημόσιου και ιδιωτικού φορέα, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.

Την Πέμπτη πρόκειται να παραλύσει η χώρα, καθώς είναι προγραμματισμένη η απεργία των ΓΣΣΕ, ΑΔΕΔΥ και των οργανώσεων των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων. Συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων. Δε θα κινηθούν καθόλου τρόλεϊ, τρενα και προαστιακός σιδηρόδρομος ενώ οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Επίσης, οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα εργαστούν μόνο στο διάστημα από τις 10.00 έως τις 15.00, κυρίως για να εξυπηρετήσουν όσους θέλουν να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, εξάλλου, κήρυξε νέα 48ωρη απεργία για την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή 4 και 5 Φεβρουαρίου, ενώ οι δικηγόροι έχουν απόφασίσει την παράταση της πανελλαδικής αποχής τους έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου.

Απεργία διαρκείας ξεκινούν την Πέμπτη οι οδηγοί φορτηγών διαμαρτυρόμενοι για το Ασφαλιστικό αλλά και τις παράνομες μεταφορές στον κλάδο τους.

Επιπλέον, από 1 έως 3 Φεβρουαρίου οι γιατροί απέχουν από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Στη διάρκεια της αποχής θα συνταγογραφούν σε απλό συνταγολόγιο. Οι γιατροί συμμετέχουν και αυτή στην απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Τέλος μετά από ομόφωνη πρόταση της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας όλη την εβδομάδα απέχουν από τα καθήκοντα τους και οι συμβολαιογράφοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ