ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Αθηναίων: Παράταση των έκτακτων μέτρων για την προστασία των αστέγων

Δ. Αθηναίων: Παράταση των έκτακτων μέτρων για την προστασία των αστέγων
INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Λόγω της κακοκαιρίας και του συνεχιζόμενου ψύχους, ο δήμος Αθηναίων συνεχίζει τη διάθεση θερμαινόμενων χώρων για την προστασία των αστέγων

Συγκεκριμένα, από τις 8.00 το βράδυ της Τετάρτης έως και τις 8 το πρωί Πέμπτη, θα είναι ανοιχτοί θερμαινόμενοι χώροι στις Λέσχες Φιλίας του Αγίου Παύλου και Πανόρμου, καθώς και ο 1ος όροφος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας.

Επίσης, σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» θα λειτουργεί υπνωτήριο επί της οδού Αλικαρνασσού 49 στην Ακαδημία Πλάτωνος. Παράλληλα, συνεργεία καθώς και η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), θα συνεχίσουν να διανέμουν σε άστεγους ζεστό τσάι, φαγητό, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης ενώ θα ενημερώνουν και για τη λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων.

Ακόμη, σε 24ωρη βάση θα λειτουργούν και το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ (210 5246515-16) για να δέχεται αναφορές πολιτών σχετικά με αστέγους που χρειάζονται βοήθεια καθώς και η γραμμή επικοινωνίας 1595 για τυχόν έκτακτα περιστατικά εξαιτίας της κακοκαιρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ