ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σπείρα απέσπασε 236.000 ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες σε τρεις μήνες

Θεσσαλονίκη: Σπείρα απέσπασε 236.000 ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες σε τρεις μήνες
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Μέλη εγκληματικής οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη κατάφεραν μέσα σε τρεις μήνες να γίνει κατά 236.000 ευρώ πλουσιότερα.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί εξιχνίασαν περιπτώσεις απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, ενώ προχώρησαν και στην ταυτοποίηση των στοιχείων αλλοδαπής δράστιδος.

Πρόκειται για 44χρονη γυναίκα από την Βουλγαρία, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος της οποίας αλλά και συνεργών της -τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη- σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του thestival.gr.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα μέσα Ιουλίου έως μέσα Σεπτεμβρίου 2019, συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την εξαπάτηση πολιτών και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Η δράση τους εντοπίζεται στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, όπου κατάφεραν να εξαπατήσουν επτά άτομα και αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρήματα από τρία ακόμη, με το πρόσχημα ανάγκης άμεσης χειρουργικής επέμβασης συγγενικών τους προσώπων συνέπεια τροχαίου ατυχήματος.

Χαρακτηριστικά της μεθοδολογίας τους ήταν:

  • η επιλογή κυρίως ηλικιωμένων ατόμων ως θύματα
  • οι αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες τους και
  • η παρουσίασή τους, κατά περίπτωση, ως γιατροί ή τραυματισμένα συγγενικά πρόσωπα των παθόντων που εκλιπαρούσαν για βοήθεια.

Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 56.400 ευρώ και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνάει τις 180.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Σημειώνεται ότι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2019, είχαν συλλάβει την 44χρονη γυναίκα για απόπειρα απάτης σε βάρος 69χρονης γυναίκας στην περιοχή της Πολίχνης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ