ΕΛΛΑΔΑ

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς Τρίτη και Πέμπτη

Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς Τρίτη και Πέμπτη
Τραμ στους δρόμους της Αθήνας (φωτό αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η πεντάωρη στάση εργασίας που πραγματοποιούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα κρατήσει ακινητοποιημένα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα.

Έτσι, 11:00-16:00 δεν θα κυκλοφορούν το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, το τραμ, τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Κανονικά θα λειτουργούν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Τα σωματεία των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας πραγματοποιούν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

Μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου που ανέβηκε εκ νέου στο 1,40 ευρώ (από 1,20 ευρώ), προσλήψεις τακτικού προσωπικού, αύξηση της κρατικής επιχορήγησης για τις αστικές συγκοινωνίες και σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, καθώς και ανανέωση του στόλου των αστικών λεωφορείων και δημιουργία νέων γραμμών για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς θα συμμετάσχουν με κινητοποιήσεις και στη γενική απεργία της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ, προαστιακό σιδηρόδρομο και ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα κάνουν 24ωρη απεργία, ενώ τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 10:00 έως τις 15:00, κυρίως για να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές που θα πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Να σημειωθεί ότι στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης θα συμμετέχουν και οι περίπου 30.000 ιδιοκτήτες ταξί όλης της χώρας.

Διαβάστε ακόμη

Γενική απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου- Όλες οι κινητοποιήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ