ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος οπαδού στη Θεσσαλονίκη: «Ήταν φονική ενέδρα», τονίζει ο δικηγόρος της οικογένειάς του

Θάνατος οπαδού στη Θεσσαλονίκη: «Ήταν φονική ενέδρα», τονίζει ο δικηγόρος της οικογένειάς του
ΙΝΤΙΜΕ

Λεπτομέρειες σχετικά με τον θάνατο του 28χρονου οπαδού στη Θεσσαλονίκη, έδωσε ο δικηγόρος της οικογένειάς του.

Ο κ. Τάσος Καραλίγκας, μιλώντας στο τοπικό μέσο ενημέρωσης thesstoday.gr, έκανε λόγο για «φονική ενέδρα».

«Δεν υπάρχει κανένα "ραντεβού" με κανέναν αντίπαλο οπαδό. Τους περίμεναν φορώντας full face, δεν βρέθηκαν τυχαία εκεί. Τους είχαν παρακολουθήσει από πριν γιατί ξέρανε που ήταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητου του 28χρονου, το οποίο το είχαν καταστρέψει», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την έρευνα των Αρχών, ο δικηγόρος της οικογένειας του αποθανόντα σημείωσε πως η «αστυνομία συλλέγει υλικό γύρω από την υπόθεση και διενεργείται προανάκριση. Υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι εξετάζονται».

Να σημειωθεί πως το πρωί δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο του 28χρονου, όπως είπε, όμως, ο κ. Καραλίγκας «επειδή εμπλέκεται το προξενείο της Βουλγαρίας και υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία θα χρειαστεί να περάσουν περίπου δυόμιση μήνες για να ολοκληρωθεί η σύνταξη του πορίσματος. Δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη ενημέρωση».

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ήδη και κρατούνται δύο νεαροί άνδρες 24 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε δίωξη για δύο κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα, ενώ παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακρίτρια από την οποία πήραν προθεσμία για την Πέμπτη.



Το ιατροδικαστικό πόρισμα

Σε κακώσεις στην κοιλιά, που προκλήθηκαν από την παράσυρσή του από το αυτοκίνητο, φέρεται να αποδίδεται ο θάνατος του εικοσιοκτάχρονου Βούλγαρου που έχασε τη ζωή του ύστερα από επεισόδιο μεταξύ οπαδών ομάδων.

Αυτό προκύπτει, κατά πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την ιατροδικαστική έκθεση κατόπιν της σχετικής εξέτασης που διενήργησε η ιατροδικαστής στο άψυχο σώμα του άτυχου νέου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι άλλες κακώσεις που εντόπισε δεν ήταν θανατηφόρες. Το πόρισμα της ιατροδικαστή θα αποσταλεί στη Δικαιοσύνη, για να περιληφθεί στη δικογραφία.

Ελεύθερη η οδηγός

Την ίδια ώρα, η εικοσιεξάχρονη οδηγός του αυτοκινήτου αφέθηκε ελεύθερη, μετά την εις βάρος της απαγγελία κατηγοριών για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και εγκατάλειψη θύματος τροχαίου και τα δύο σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ σε εξέλιξη είναι η προκαταρκτική έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το τροχαίο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ