ΕΛΛΑΔΑ

Κουκάκι: Πώς περιγράφουν οι αστυνομικοί τις επιθέσεις που δέχθηκαν από τους καταληψίες

Κουκάκι: Πώς περιγράφουν οι αστυνομικοί τις επιθέσεις που δέχθηκαν από τους καταληψίες
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αστυνομικοί περιέγραψαν με λεπτομέρειες, στις καταθέσεις τους, τη βία που δέχτηκαν από τους καταληψίες στην οδό Ματρόζου, αλλά και τις επιθέσεις που τους εξαπολύθηκαν με τσιμεντόλιθους για διάφορα άλλα αντικείμενα. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν έξι ένστολοι και να μεταφερθούν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Στη δικογραφία υπάρχουν οι περιγραφές των αστυνομικών της ΕΚΑΜ και της ομάδας ΟΠΚΕ. Χαρακτηριστικά, ένας αστυνομικός της ειδικής κατασταλτικής μονάδας αναφέρει:

«Επιχειρούσαμε να ανοίξουμε την πόρτα και δεχτήκαμε σφοδρότατες επιθέσεις από άτομα από τον πρώτο όροφο και την ταράτσα του κτηρίου. Μας έριχναν τσιμεντόλιθους, περιττώματα, πυροσβεστήρες και βαριά αντικείμενα με προφανή σκοπό να μας προκαλέσουν βαριές σωματικές βλάβες.

Έριχναν χλωρίνη, μπογιές, καθαριστικά για πατώματα, πιάτα και κάθε λογής αντικείμενο. Επίσης, από τις επιθέσεις που δέχτηκα, θέλω να τονίσω ότι θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής. Όταν μπήκαμε στις καταλήψεις και καταφέραμε να φτάσουμε στην ταράτσα του κτηρίου διαπίστωσα ότι υπήρχαν πέντε άτομα».

Ένας άλλος αστυνομικός της ΟΠΚΕ, κατέθεσε με λεπτομέρειες το πώς τραυματίστηκε αλλά και τη διάγνωση που έκαναν οι γιατροί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

«Δεχτήκαμε επίθεση με τσιμεντόλιθους με σκοπό να προκαλέσουν τον σοβαρό τραυματισμό μας. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκα στον αριστερό ώμο, πήγα στο 401 διαγνώστηκε κάκωση του αριστερού μου ώμου».

Στην κατάθεσή του αστυνομικός αναφέρεται, επίσης, στον τραυματισμό του στη μέση και τον ώμο, αλλά και στο πώς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Από τη ρίψη τσιμεντόλιθου τραυματίστηκα στον αριστερό ώμο και τη μέση μου. Πήγα στο νοσοκομείο στο 401 με υπηρεσιακό όχημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ