ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Τοπαλούδη: Ο πατέρας της Ελένης έδωσε το χέρι του στους γονείς των κατηγορούμενων

Δίκη Τοπαλούδη: Ο πατέρας της Ελένης έδωσε το χέρι του στους γονείς των κατηγορούμενων
ΙΝΤΙΜΕ/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σε μία κίνηση που ξάφνιασε προχώρησε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη τη Δευτέρα, ενώ η δίκη των δύο κατηγορουμένων τον βιασμό και τη δολοφονία της κόρης του βρισκόταν σε εξέλιξη.

Μεταξύ των εντάσεων αλλά και των καταθέσεων των γονιών, ο Ιωάννης Τοπαλουδης, σε ένα διάλειμμα της δίκης πλησίασε τους γονείς των κατηγορουμένων για τον βιασμό και τη δολοφονία της κόρης του.

Όπως περιέγραψε ο ίδιος μιλώντας στο Open, «πρώτος πήγα και τους έδωσα το χέρι μου. Και λέω εντάξει, είστε και 'σεις γονείς. Μακάρι να γνωριζόμασταν σε άλλες συνθήκες. Μακάρι να ξαναζωντάνευε το παιδί μου και να μην ήμασταν σε αυτή την κατάσταση».

Ενώ συμπλήρωσε:

«Κάποια στιγμή η γιαγιά (σ.σ. του Ροδίτη) ζήτησε συγγνώμη».

Ο συντετριμμένος πατέρας αναφέρθηκε στην πιο δύσκολη στιγμή που βίωσε τον τελευταίο χρόνο:

«Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν το να αντικρίσεις τα άτομα αυτά που έκαναν αυτά που έκαναν στην Ελένη μας» και συνέχισε: «Συκοφαντίες και ψέματα ότι είχε δώσει τη συναίνεσή της για συμμετοχή σε ερωτική πράξη. Αφού υπήρξε συναίνεση, γιατί τη δολοφόνησαν, με αυτόν τον τρόπο, τη βασάνισαν με μαχαιριές στον λαιμό και την πέταξαν στη θάλασσα;».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη Μάγδα Φύσσα που βρέθηκε στο ΜΟΔ για να τους συμπαρασταθεί.

«Ήρθε να μας συμπαρασταθεί σαν μάνα που έχασε κι αυτή έτσι, με τέτοιο αποτρόπαιο τρόπο, το παιδί της».

Υπενθυμίζεται ότι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες βρίσκονται ένας 21χρονος Ροδίτης και ένας 20χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι αμέσως μετά την κύρια ανάκριση για την υπόθεση είχαν κριθεί προφυλακιστέοι.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ