ΕΛΛΑΔΑ

Aγρότες: Aπό τα μπλόκα στα συλλαλητήρια - Όλες οι κινητοποιήσεις

Aγρότες: Aπό τα μπλόκα στα συλλαλητήρια - Όλες οι κινητοποιήσεις
EUROKINISSI

Διάλειμμα στον αποκλεισμό των Τεμπών πρόκειται να υπάρξει την Πέμπτη, καθώς οι αγρότες που έκλεισαν τον δρόμο για 12 ώρες Τρίτη και Τετάρτη αναμένεται  να επιτρέψουν τη διέλευση των οχημάτων προκειμένου να συμμετάσχει όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος στα απεργιακά συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, οι αγρότες που βρίσκονται στα Τέμπη σκοπεύουν να διαδηλώσουν με τα αγροτικά τους οχήματα στο κέντρο της Λάρισας.

Την ίδια στιγμή ολοκληρώθηκε στην Κατερίνη η πανελλήνια συνέλευση των αγροτών. Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνέλευση αποφασίστηκε η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ακόμα και ο επ' αόριστον αποκλεισμός δρόμων.

Οι αγρότες περιμένουν απάντηση για καθορισμένο ραντεβού από την πλευρά της κυβέρνησης την Παρασκευή, για να συζητήσουν για τα αιτήματά τους.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών στις απεργιακές εκδηλώσεις, ενώ για την Κυριακή έχουν καλέσει εκ νέου εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα στην Νίκαια στις 12 το μεσημέρι.

xartis

Τα μπλόκα σε όλη τη χώρα

Στις Μικροθήβες ο δρόμος παρέμεινε κλειστός από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Στην Μελούνα Ελασσόνας ο δρόμος στο ύψος του αγροτικού μπλόκου παρέμεινε κλειστός από τις 4 μέχρι τις 7 το απόγευμα, όπως και την Πέμπτη.

Από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι κλειστή ήταν η εθνική οδός Τρικάλων-Καρδίτσας. Στις 11 το πρωί έκλεισε και πάλι η Εθνική οδός στο Κάστρο Βοιωτίας έως τις 5 το απόγευμα, ενώ τη σκυτάλη στη συνέχεια έδωσαν σε συναδέλφους τους στη Θήβα όπου αποκλείστηκε η Εθνική μέχρι 10 το βράδυ. Την ίδια ώρα έκλεισε και η παλιά εθνική οδός Λαμίας- Αθηνών στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία. Ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού έκλεισε 12-2 το μεσημέρι.

Στον κόμβο του Λούρου στην Πρέβεζα, ο δρόμος παρέμεινε κλειστός από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, αγρότες της Αιγιαλείας έκλεισαν την εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου. Επίσης, αγρότες της δυτικής Αχαΐας έκλεισαν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ.

Στην Ηλεία οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους Κουρτεσίου και Μαραθιά έκλεισαν την εθνική οδό από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι και από τις 19:00 μέχρι και τις 21:00.

Από τις 10:00 το πρωί έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα έκλεισε η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου. Επίσης, τρίωροι αποκλεισμοί από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι έγιναν στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου, στην Βόνιτσα και στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου.

Ακόμη, από τις 6:00 το απόγευμα μέχρι τις 9:00 το βράδυ, έκλεισε η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου.
Την ίδια στιγμή εδώ και μια εβδομάδα κλειστή παραμένει η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών- Κορίνθου στο ύψος του Ισθμού.
Οι αγρότες του Ισθμού παράλληλα κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι κατά διαστήματα ενώ δεν επιτρέπουν να περάσουν στην Αττική αγροτικά και φορτηγά αυτοκίνητα με αγροτικά προϊόντα.

kinit

Πήγη: Eurokinissi

Με δύο μπλόκα στον κόμβο Κλαδισού στη δυτική είσοδο της πόλης ο οποίος παραμένει κλειστός όλη την ημέρα και στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, όπου οι συγκεντρωμένοι προχωρούν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου συνεχίζονται στα Χανιά οι αγροτικές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό. Οι αγρότες που βρίσκονται και στα δύο μπλόκα θα παραμείνουν στις θέσεις τους με τους αγρότες από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια να κάνουν γνωστό ότι ο αποκλεισμός της εθνικής οδού θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας.

Με κλείσιμο της Εθνικής οδού στο ύψος του Ατσιπόπουλου, στον κεντρικό κόμβο του Ρεθύμνου επί της Εθνικής οδού, συνεχίστηκαν και χθες οι κινητοποιήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νομού. Με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα η εθνική έκλεισε από τις 8 έως και τις 9 το βράδυ.

Στον νομό του Κιλκίς, στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, έγιναν αποκλεισμοί 12:00-14:00 και 19:00-21:00 (συνήθως παρατείνεται κατά μία ώρα το βράδυ) στο πρώτο και 12:00-15:00 το μεσημέρι και 19:00-21:00 το βράδυ στο δεύτερο. Στον νομό Πέλλας, τα μπλόκα σε Έδεσσα και Αμύνταιο προχώρησαν σε αποκλεισμούς 12:00-13:00 το πρωί και 19:00-21:00 το βράδυ, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσημέρι και Αλυσίδα ‘Αρνισσας έκλεισαν 17:30-20:30 το βράδυ.

Στον κόμβο της Κουλούρας, στην Ημαθία, οι συμμετέχοντες κλείνουν καθημερινά συμβολικά μία ώρα το οδόστρωμα 16:00-17:00. Κλείνουν συμβολικά το οδόστρωμα 4 με 5 στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, ενώ στο αντίθετο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Βέροια η εθνική οδός παραμένει κλειστή επ΄ αόριστον.

Στο μπλόκο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, αποφασίστηκε ο επ΄ αόριστον αποκλεισμός του ρεύματος προς Βέροια. Στον νομό Θεσσαλονίκης, έχουν στηθεί μπλόκα, στο Δερβένι, στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων(κλείνουν τρεις λωρίδες και προς Χαλκιδική και από τον γειτονικό Νομό και αφήνουν τη μία από 16:00-18:00).

Το πρόγραμμα κλεισίματος στα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας είναι: τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια 12:00-14:00 και 19:00-21:00 αντίστοιχα και τα άλλα έχουν ως εξής: Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα 12:00-14:00 το μεσημέρι και 17:30-20:30, Νεάπολης Τσοτυλίου (12:00-18:00), στο ‘Αργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στο δρόμο προς Καστοριά 12:00-13:30 και 16:30-18:30 και Αγία Κυριακή και Δεσκάτη ελεύθερα, ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης ισχύει αποκλεισμός 12:00-13:00.Δυτική Μακεδονία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ