ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στις Μοίρες: Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας η απολογία του 51χρονου γυμναστή

Έγκλημα στις Μοίρες: Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας η απολογία του 51χρονου γυμναστή
cretapost.gr

Ενώπιον των ανακριτικών αρχών Ηρακλείου, απολογείται σήμερα ο 51χρονος, ο οποίος, την περασμένη εβδομάδα σκότωσε τον 79χρονο, ιδιοκτήτη του σπιτιού και γείτονα της εν διαστάσει συζύγου του, ο οποίος έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σταματήσει τον καβγά του πρώην ζευγαριού.

Τα μέτρα ασφαλείας στο Ηράκλειο θα είναι δρακόντεια καθώς οι συγγενείς του θύματος φέρονται εξοργισμένοι με τον ισχυρισμό του γυμναστή ότι δεν θυμάται τίποτα, εξαιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ που είχε προηγηθεί του εγκλήματος.

Ο 51χρονος αντιμετωπίζει διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Σύμφωνα εξάλλου με τις τελευταίες πληροφορίες, ο γυμναστής παρακολουθούσε για μέρες το σπίτι της εν διαστάσει συζύγου του, πριν το φονικό, ενώ μάρτυρες, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του STAR, αποκάλυψαν ότι είχαν δει αρκετές φορές στη γειτονιά των κατηγορούμενο.

«Δεν μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου τίποτα από την βραδιά εκείνη. Αν είχα συνειδητοποιήσει τι είχα κάνει πριν έρθουν οι αστυνομικοί να είστε σίγουροι ότι θα είχα αυτοκτονήσει», υποστηρίζει ο γυμναστής.

Οργισμένοι οι συγγενείς του 79χρονου

Τα μέτρα ασφαλείας κατά τη μεταφορά του κατηγορούμενου αναμένεται να είναι και σήμερα αυστηρά, αφού την περασμένη εβδομάδα, κατά την προσαγωγή του 51χρονου στον εισαγγελέα, προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες, συγγενείς του 79χρονου είχαν προβεί σε επιθέσεις εναντίον του.

Οι αστυνομικοί οδήγησαν τον 51χρονο στα δικαστήρια από την πίσω πόρτα ωστόσο εκεί ήταν η κόρη του 79χρονου που στη θέα του επιχείρησε να επιτεθεί στον δράστη.

Μάλιστα, σε δηλώσεις της δεν άντεξε και ξέσπασε λέγοντας: «Αυτό που έγινε είναι αδιανόητο. Ο πατέρας μου νεκρός, η μητέρα μου στο ΠΑΓΝΗ τραυματισμένη. Όλα αυτά έγιναν επειδή αυτός λέει ότι μέθυσε».

Την ίδια ώρα ο γιος του 79χρονου επιτέθηκε κατά της αστυνομίας λέγοντας πως προστατεύουν τον άνδρα που δολοφόνησε τον πατέρα του ενώ οργισμένος φώναζε να μην επιστρέψει ο 51χρονος στις Μοίρες τονίζοντας χαρακτηριστικά «αν έρθει στις Μοίρες θα τον σφάξουμε».

Τραγικά πρόσωπα τα τέσσερα ανήλικα αγόρια που ήταν παρόντες στο έγκλημα και άκουγαν τις σφαίρες δίπλα τους. Τα 4 ανήλικα αγόρια που έζησαν εφιαλτικές στιγμές την ώρα του φονικού παραμένουν σε κατάσταση σοκ.

Τραυματισμένη η σύζυγος του θύματος

Η 65χρονη σύζυγός του, Μαρία, η οποία χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην ορθοπεδική κλινική του ΠΑΓΝΗ καθώς και η ίδια τραυματίστηκε από σφαίρα του 51χρονου δράστη μίλησε για όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ.

«Βγήκαμε έξω. Δεν τον γνωρίζαμε. Μας ρώτησε αν η γυναίκα που μένει πάνω είναι καλή. Του απαντήσαμε πως είναι καλή. Μας ρωτά αν μας δημιουργεί πρόβλημα. Του απαντώ όχι. Μας λέει αν πληρώνει το ενοίκιο. Βέβαια του απαντάμε. Και τι πληρώνει, μας ρωτά. Με μια φωνή με τον άντρα μου του λέμε «συγνώμη αυτό είναι δικό μας θέμα» και μπαμ, βγάζει το πιστόλι και μας πυροβολεί», ανέφερε η 65χρονη γυναίκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ