ΕΛΛΑΔΑ

Προσφυγικό: Ανθρωπιστική βοήθεια από το Ηνωμένο Βασίλειο στα hot spots

Προσφυγικό: Ανθρωπιστική βοήθεια από το Ηνωμένο Βασίλειο στα hot spots
Μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας που έφθασε χθες στην Αθήνα Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανταποκρίθηκε θερμά στο αίτημα της Ελλάδας για υλική υποστήριξη στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και την Τετάρτη έφθασε στη χώρα μας το πρώτο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το πρώτο πακέτο που έφθασε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» περιελάμβανε 1.000 σκηνές των 5 ατόμων και 560 κουβέρτες, ενώ η παραλαβή του ανθρωπιστικού υλικού αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει συνολικά 1.000 σκηνές και πλαστικά δάπεδα, 8.900 κουβέρτες, 4 γεννήτριες, 5.000 στρώματα.

europaikosmixanismos1


Πηγή: Γραφείο Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Στο διάστημα κατά το οποίο έχει μεσολαβήσει από την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η Ελλάδα έχει αποδεχθεί τις προσφορές συνολικά εννέα κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα της Κύπρου, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Αυστρίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Τσεχίας, της Ολλανδίας, της Σλοβακίας και του Λουξεμβούργου, καθιστώντας την παρούσα ενεργοποίηση ως μια από τις μεγαλύτερες στα χρονικά της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού.

europaikosmixanismos2


Πηγή: Γραφείο Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

europaikosmixanismos3

Μεταξύ των υλικών που έχουν ζητηθεί εκ μέρους της ελληνικής πλευράς και έχουν διατεθεί από τα κράτη μέλη που εκδήλωσαν την επιθυμία να συνδράμουν συγκαταλέγονται σκηνές, κουβέρτες, κινητές τουαλέτες, γεννήτριες, στρώματα και κρεβάτια, υπνόσακοι, κυτία πρώτων βοηθειών, αντλίες νερού, κοντέινερ στέγασης, ντουζιέρες, θερμαντικά σώματα για τις σκηνές καθώς και είδη ένδυσης όπως μπότες και αδιάβροχα.


Πηγή: Γραφείο Τύπου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη


Ήδη έχει ξεκινήσει και αναπτύσσεται η διάθεση των υλικών που έχουν παραληφθεί μέσω αποστολών των κρατών μελών της ΕΕ που ανταποκρίθηκαν στο ελληνικό αίτημα, προς τους τελικούς αποδέκτες. Με εντολή του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα και με τη συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος, μεταφέρθηκαν την Τρίτη προς τα Hot Spots σε Λέρο και Χίο, είδη ανθρωπιστικής βοήθειας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ