ΕΛΛΑΔΑ

Πέτσας για τις κυβερνοεπιθέσεις: Ήταν επίθεση με τη μέθοδο DDoS - Ενεργοποιήθηκαν άμεσα αντίμετρα

Πέτσας για τις κυβερνοεπιθέσεις: Ήταν επίθεση με τη μέθοδο DDoS - Ενεργοποιήθηκαν άμεσα αντίμετρα

«Σήμερα το βράδυ πραγματοποιήθηκε «κυβερνοεπίθεση» σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS. Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στη δυσλειτουργία συγκεκριμένων ιστοσελίδων», δήλωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης (23/1) ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε για το περιστατικό:
«Άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών».

Μαζική επίθεση σε ιστοσελίδες

Υπενθυμίζεται πως από τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης και για περίπου δύο ώρες η πρόσβαση σε ιστοσελίδες της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού και των Σωμάτων Ασφαλείας, ήταν αδύνατη.

Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες, Τούρκοι χάκερς είχαν προχωρήσει σε κυβερνοεπίθεση και είχαν «ρίξει» τις ιστοσελίδες της Βουλής, της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, αλλά και του υπουργείου Οικονομικών.

Τι είναι οι επιθέσεις DDoS

DDoS, δηλαδή Distributed Denial Of Service, ένα είδος επίθεσης η οποία στοχεύει τον server και όχι τον υπολογιστή, με σκοπό να τον υπερφορτώσει με συνδέσεις.

Επιθέσεις άρνησης εξυπηρέτησης ονομάζονται γενικά οι επιθέσεις εναντίον μιας υπηρεσίας και έχουν ως σκοπό να καταστήσουν - την υπηρεσία - ανίκανη να δεχτεί άλλες συνδέσεις και έτσι να μην μπορεί να εξυπηρετήσει άλλους πιθανούς πελάτες.

Υπάρχουν γενικά δύο μορφές αυτής της επίθεσης.

Η πρώτη, είναι η επίθεση κατά την οποία η υπηρεσία αναγκάζεται να καταρρεύσει και να πρέπει να επανεκκινηθεί,
Η δεύτερη, είναι η αποστολή υπερβολικά μεγάλου αριθμού ψεύτικων αιτήσεων για εξυπηρέτηση με αποτέλεσμα η υπηρεσία να μην μπορεί να εξυπηρετήσει αυτούς που πραγματικά θέλουν την υπηρεσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ