ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Λεμπιδάκη: Αθώα η ανήλικη κόρη του 62χρονου που είχε καταδικαστεί για την απαγωγή

Δίκη Λεμπιδάκη: Αθώα η ανήλικη κόρη του 62χρονου που είχε καταδικαστεί για την απαγωγή
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Αθώα έκρινε η Έδρα του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Ηρακλείου, την ανήλικη, κόρη του 62χρονου, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2019 είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και 2 μηνών για την εμπλοκή του στην υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η έδρα υιοθέτησε, μάλιστα, την πρόταση του Εισαγγελέα για την απαλλαγή της από όλες τις κατηγορίες οι οποίες τη βάραιναν.

Ειδικότερα, η κοπέλα κατηγορείται για «συνέργεια στην αρπαγή» του Μιχάλη Λεμπιδάκη και για «συνέργεια στην απόπειρα εκβίασης».

Ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για την απαγωγή Λεμπιδάκη

Τι είπαν οι μάρτυρες

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη της ανήλικης έγινε κεκλεισμένων των θυρών και παρουσία του ίδιου του απαχθέντος επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας, δεν γνωρίζει τίποτα αναφορικά με το ανήλικο κορίτσι, καθότι δεν την είχε δει ποτέ, ούτε και είχε κάποια επαφή μαζί της.

Το ίδιο υποστήριξε και αστυνομικός, ο οποίος επίσης κατέθεσε ως μάρτυρας.

Τι δήλωσε η κατηγορούμενη

Από την πλευρά της, η ανήλικη επέμεινε στην αρχική της απολογία, αναφέροντας πως δεν γνώριζε τι περιείχαν οι επιστολές που είχε ταχυδρομήσει, όπως επίσης δεν γνώριζε γιατί ο πατέρας της την έβαζε να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες για εκείνον.

Όπως είπε, είχε εμπιστοσύνη στον πατέρα της και δεν είχε γνώση πως εκείνος είχε εμπλακεί στην υπόθεση απαγωγής του Κρητικού επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ