ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Βροχές σήμερα, χιόνια από αύριο

Καιρός: Βροχές σήμερα, χιόνια από αύριο
ΙΝΤΙΜΕ/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Νεφώσεις κατά τόπους με βροχές αναμένονται από το απόγευμα στα δυτικά αναμένονται σήμερα, Τρίτη.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις αναμένονται αρχικά στα δυτικά και νότια καθώς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα και στα βόρεια ηπειρωτικά.

Βροχές θα σημειωθούν από το απόγευμα στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Νότιο Αιγαίο και στη Θράκη. Επίσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Παράλληλα, σύμφωνα με το meteo.gr οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες προς το βράδυ στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 0 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία από 4 έως 16, στη Θεσσαλία, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά Ελλάδα από 5 έως 18, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 8 έως 20, στη Δυτική Πελοπόννησο από 7 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 14, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 17, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 10 έως 17 και στην Κρήτη από 8 έως 20.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν νότιοι και νοτιοδυτικοί 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε νότιους 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν νότιοι και αργότερα νοτιοδυτικοί 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Ο καιρός την Τρίτη:

Αττική

Καιρός: Σχεδόν αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα δυτικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες τη νύχτα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι : Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν και στα ορεινά και τα ημιορεινά θα ξεκινήσουν χιονοπτώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι : Μεταβλητοί 3 με 5 οι οποίοι από το μεσημέρι στα ανατολικά θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Απότομη πτώση το βράδυ.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Αργά τη νύχτα θα ξεκινήσουν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τις Ηπείρου.
Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι : Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και μετά το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα και στροφή τους σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Απότομη πτώση τη νύχτα στα βορειότερα.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Σχεδόν αίθριος. Νεφώσεις τις νυχτερινές ώρες στα βόρεια.
Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι : Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα κεντρικά και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι : Δυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι : Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα νότιοι 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Από την Τετάρτη αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού με κατακόρυη πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια.

Δείτε αναλυτική πρόγνωση:

Τετάρτη 05/02

Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά, βαθμιαία έως αργά τη νύχτα σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά, σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πιθανώς στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, νοτιοδυτικοί και βαθμιαία από τα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από τα βόρεια.

Πέμπτη 06/02

Στα βόρεια νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και από το απόγευμα θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά - ημιορεινά και τοπικά σε πεδινές περιοχές στα κεντρικά ηπειρωτικά, πιθανώς κατά τόπους πυκνές στη Θεσσαλία, στην Εύβοια και την κεντρική και ανατολική Στερεά. Βαθμιαία από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, 6 με 8 και στα πελάγη πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω μικρή πτώση.

Παρασκευή 07/02

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες στα νότια.

Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Σάββατο 08/02

Στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί τοπικά στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στα βόρεια.

Κυριακή 09/02

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια και από το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ