ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχρή «εισβολή» προ των πυλών: Έρχονται χιόνια και πολικές θερμοκρασίες

Ψυχρή «εισβολή» προ των πυλών: Έρχονται χιόνια και πολικές θερμοκρασίες
INTIME

Σημαντικές χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές -ενδεχομένως και στην Αττική- θα φέρει η νέα κακοκαιρία, την οποία θα προκαλέσουν ψυχρές αέριες μάζες, που θα επηρεάσουν τον καιρό της Ελλάδας από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης, με κατεύθυνση από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά.

Αναμένεται θεαματική πτώση της θερμοκρασίας, η οποία σε ορισμένες περιοχές όπως η Δυτική Μακεδονία θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς, ενώ στα περισσότερα ηπειρωτικά η πτώση θα είναι μεταξύ των δέκα και 12 βαθμών, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Χιονοπτώσεις θα αρχίσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας απόψε στα ορεινά και ημιορεινά της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, καθώς και στα ορεινά της Ηπείρου, ενώ παράλληλα βροχές θα σημειωθούν στα υπόλοιπα τμήματα των περιοχών αυτών, καθώς επίσης στο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Από το πρωί αύριο οι βροχοπτώσεις θα εντοπίζονται κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στο Ιόνιο, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται κατά τόπους στη Δυτική Μακεδονία, στη Θράκη, στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, και προς το βράδυ σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου.

Την Πέμπτη χιονοπτώσεις αναμένονται ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου του Βορείου Αιγαίου και της Ανατολικής Θεσσαλίας, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και ενδεχομένως της Ανατολικής Πελοποννήσου, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης, ενώ βροχές αναμένονται στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Από το απόγευμα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης και της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, ενώ βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Κρήτης.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις, οι οποίες από το πρωί της Πέμπτης ενδέχεται να σημειωθούν και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο. Η μέγιστη θερμοκρασία στην πρωτεύουσα αναμένεται να είναι 11 έως 12 βαθμούς αύριο, ενώ την Πέμπτη μόνο τέσσερις έως πέντε βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται ασθενείς βροχοπτώσεις, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά του νομού έως αύριο το πρωί.

Τέλος, θυελλώδεις άνεμοι που κατά τόπους θα φτάνουν τα εννέα μποφόρ αναμένονται στα πελάγη. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, ενώ στο Αιγαίο οι αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι θα στραφούν αύριο σε βορειοδυτικούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ