ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΕΠ: Αναρτήθηκαν τα ονόματα 1.040 διορισθέντων στην Ειδική Αγωγή

ΑΣΕΠ: Αναρτήθηκαν τα ονόματα 1.040 διορισθέντων στην Ειδική Αγωγή
ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Υπεγράφησαν οι πρώτοι μόνιμοι διορισμοί, μέσω ΑΣΕΠ, σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, προσλαμβάνονται 1.040 εκπαιδευτικοί συνολικά.

Πρόκειται για μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) κλάδων Θεραπευτών Λόγου, Ψυχολόγων, Σχολικών Νοσηλευτών, Φυσιοθεραπευτών, Εργασιοθεραπευτών-Εργοθεραπευτών, Κοινωνικών Λειτουργών καθώς και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), που διορίζονται βάσει της σειράς κατάταξής τους στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες του ΑΣΕΠ, καθώς και των δηλωθεισών προτιμήσεων τους στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

«Ξεχωριστή» χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα η υπουργός, Νίκη Κεραμέως, σε σχετική δήλωσή της και τόνισε ότι είναι «η πρώτη φορά στην ιστορία που γίνονται μόνιμοι, μέσω ΑΣΕΠ, διορισμοί στην Ειδική Αγωγή, τομέα που η κυβέρνηση θεωρεί μείζονος σημασίας».

«Στηρίζουμε έμπρακτα αυτό το κρίσιμο σκέλος της δημόσιας εκπαίδευσης, τα παιδιά, τις οικογένειες, αλλά και το σχολείο και τους λειτουργούς του», ανέφερε η υπουργός και πρόσθεσε: «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, με συνέπεια, ευθύνη και κοινωνική ευαισθησία, για ένα καλύτερο σχολείο για μια καλύτερη κοινωνία».

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε ότι δρομολογείται -επίσης για πρώτη φορά- η σύνταξη αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση, σταθμισμένων στις ανάγκες των παιδιών. Ταυτόχρονα, ο σχεδιασμός του υπουργείου περιλαμβάνει την ίδρυση προστατευμένων εργαστηρίων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης που θα δίνουν διέξοδο στους αποφοίτους των Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

«Στόχος μας, η εκπαίδευση για όλους χωρίς αποκλεισμούς, με ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα προσαρμοστεί σταδιακά στη λογική της ενταξιακής εκπαίδευσης για τους μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες», κατέληξε η κ. Κεραμέως.

Ο πίνακας με τα ονόματα των επιτυχόντων είναι ανηρτημένος στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, www.minedu.gov.gr.

Σημειώνεται, τέλος, ότι μετά τη δημοσίευση της περίληψης της Υπουργικής Απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση σχετικά με τις ημερομηνίες κατά τις οποίες οι διορισθέντες οφείλουν να παρουσιαστούν για ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ