ΕΛΛΑΔΑ

«Ηλεκτρική» εθνική οδός από την Πάτρα μέχρι την Αλεξανδρούπολη δια χειρός… Elon Musk

«Ηλεκτρική» εθνική οδός από την Πάτρα μέχρι την Αλεξανδρούπολη δια χειρός… Elon Musk
(AP Photo/Ringo H.W. Chiu)

Στις… ηλεκτρικές λεωφόρους της Ευρώπης θέλει να συμπεριλάβει την Ελλάδα ο αμερικανικός κολοσσός Tesla!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει συμπεριλάβει σημαντικό μέρος των εθνικών οδών σε ένα μεγάλο project που αναπτύσσει και το οποίο αφορά την εγκατάσταση ταχυφορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε μια διαδρομή που θα ξεκινά από την Πορτογαλία και θα καταλήγει στην Τουρκία.

Το εάν τελικά η χώρα μας θα συμπεριληφθεί πράγματι σε αυτή την ηλεκτρική διαδρομή θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων εάν η Tesla πεισθεί ότι δεν θα συναντήσει γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια επί ελληνικού εδάφους.

Η ίδια εφημερίδα αποκαλύπτει ότι στελέχη της Tesla βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα και προχωρούν σε συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες αλλά και με τις ρυθμιστικές και διαχειριστικές Αρχές.

Ο Elon Musk θέλει να… επιβάλει τα δικά του ηλεκτρικά αυτοκίνητα έναντι των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών και έτσι προχωρά στον σχεδιασμό και τη δημιουργία υπερεθνικών διαδρομών εξοπλισμένων με έξυπνους ταχυφορτιστές, που θα έχουν απόλυτη αυτονομία και θα εξυπηρετούν το στόλο των οχημάτων της Tesla.

To ελληνικό τμήμα της διαδρομής -εάν φυσικά ο σχεδιασμός προχωρήσει- θα ξεκινά από το λιμάνι της Πάτρας και ακολουθώντας τη διαδρομή της ΠΑΘΕ και της Εγνατίας θα καταλήγει στην Αλεξανδρούπολη.

Η συνολική διαδρομή, από την Πορτογαλία έως την Τουρκία, αγγίζει τα 4.800 χιλιόμετρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ