ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Συγκλονίζουν οι περιγραφές μητέρας και κόρης που κακοποιήθηκαν από ληστή

Ηλεία: Συγκλονίζουν οι περιγραφές μητέρας και κόρης που κακοποιήθηκαν από ληστή
Φωτογραφία αρχείου INTIME

Σοκάρουν οι περιγραφές μητέρας και κόρης που δέχθηκαν επίθεση από ληστή μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

Η 53χρονη κόρη -η οποία καταγγέλλει επίσης ότι ο ληστής τη βίασε- περιέγραψε λεπτομερώς τη στιγμή της εισβολής:

«Μπήκε μέσα αυτό το τέρας. Πήγα να ρίξω ένα κούτσουρο στη φωτιά και να κλείσω την πόρτα. Δεν πρόλαβα αυτό μπήκε μέσα, με χτύπησε» αναφέρει αρχικά.

Ενώ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, συμπληρώνει:

«Μου έδεσε το στόμα και μπήκε στο μπάνιο, στη μητέρα μου. Και μετά μου ζήτησε λεφτά, το έδωσα 40 ευρώ και του είπα πως δεν έχω άλλα. Αλλά επέμενε. “θα σας σκοτώσω. Θα σου βγάλω τα μάτια και δεν θα βλέπεις”. Με έπιασε από τα μαλλιά και μου έδινε κλωτσιές. Τόλμησα να ανοίξω το παράθυρο και με έριξε κάτω».



«Με καλσόν και ποδιές μας έδεσε»

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν περιέγραψε και η μητέρα της 53χρονης, μιλώντας στον Alpha.

Η 72χρονη ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο έδρασε ο 36χρονος αλλοδαπός: «Με καλσόν και ποδιές μας έδεσε. Με έκλεισε εμένα στην τουαλέτα και η Γιώτα του πρότεινε να πάνε σε μια γειτόνισσα να του πάρει 100 ευρώ δανεικά και θα τα δώσει αυτή. Ο δράστης θέλησε να πάει μαζί της. Εκεί όμως που πήγε η κόρη μου, λόγω και του φόβου εκείνη τη στιγμή δε μίλησε, αν και υπήρχαν τρεις γυναίκες που θα μπορούσαν να του προκαλέσουν κακό. Πήρε τα λεφτά και τον έφερε πάλι στο σπίτι, όπου της έκανε ό,τι έκανε».

Εντοπίστηκε ο δράστης

Η κινητοποίηση των ανδρών του τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας ήταν άμεση και σε σύντομο χρονικό διάστημα εντόπισαν τον δράστη στον Πύργο, τη στιγμή μάλιστα που ήταν έτοιμος να διαφύγει με λεωφορείο του ΚΤΕΛ στην Καλαμάτα.

Τον προσήγαγαν στο Τμήμα, αναγνωρίστηκε και φέρεται να ομολόγησε την πράξη του. Ελέγχεται και για την συμμετοχή του σε άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Το χρονικό

Περίπου στις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής, ένα άτομο μπήκε στο σπίτι της 53χρονης στη Νέα Μανωλάδα όπου ζει μαζί με την 76χρονη μητέρα της.

Όμηροι δύο ώρες

Από εκείνη την ώρα και για περίπου δύο ώρες, οι δύο γυναίκες έζησαν ως όμηροι.

Ο δράστης κάποια στιγμή και αφού είχε κλειδώσει την εξώπορτα, χτύπησε με τα χέρια του την ανήμπορη να αντιδράσει 76χρονη (κινείται με μπαστούνι) και την πήγε στην τουαλέτα του σπιτιού όπου και την κλείδωσε. Νωρίτερα, είχε ζητήσει χρήματα από την 53χρονη κόρη της η οποία όμως είχε μόνο 40 ευρώ επάνω της ενώ στο σπίτι δεν υπήρχαν άλλα χρήματα.

«Την έζωσα με εκρηκτικά»

Ο φερόμενος ως δράστης επέμεινε να ζητά και άλλα χρήματα και υποχρέωσε την 53χρονη να βρει χρήματα από τη γειτονιά.

Έτσι, η 53χρονη πήγε σε γειτονικά σπίτια και ζήτησε χρήματα. Ο δράστης την παρακολουθούσε διακριτικά από μικρή απόσταση. Κάποιος γείτονας έδωσε τελικά 100 ευρώ στην 53χρονη και έτσι επέστρεψαν σπίτι.

Οι γείτονες είδαν την 53χρονη αναστατωμένη αλλά εκείνη δεν τους είπε τι της συμβαίνει. Όταν αργότερα ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς γιατί δεν είπε κάτι στους γείτονες η 53χρονη είπε ότι ο δράστης την προειδοποίησε να μη μιλήσει γιατί της είπε: «έχω βάλει εκρηκτικά στη μάνα σου και αν μιλήσεις θα την ανατινάξω…» και στα χέρια του κρατούσε ένα τηλεκοντρόλ.

Αιμόφυρτη στους δρόμους

Ο φερόμενος ως δράστης αφού πήρε και τα 100 ευρώ που του έδωσε η 53χρονη και σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η ίδια στους αστυνομικούς, τη χτύπησε και φέρεται ότι τη βίασε. Μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή, σύμφωνα με το patrisnews.gr.

Η 53χρονη με μώλωπες και εκδορές στο σώμα και το πρόσωπο βγήκε στο δρόμο για να ζητήσει βοήθεια για την ίδια και τη μητέρα της.

Στο πρώτο γειτονικό σπίτι που μπήκε, κάλεσε πρώτα στο τηλέφωνο την αδελφή της και μετά την αστυνομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ