ΕΛΛΑΔΑ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αγρότες της Σπάρτης

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αγρότες της Σπάρτης
Στιγμιότυπο από την εισβολή αγροτών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Σπάρτη Report 24

Ομάδα αγροτών από την περιοχή του Ευρώτα και της Μάνης, έφυγε από τα μπλόκα της περιοχής και εισέβαλε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Σπάρτη, όπου βρισκόταν ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης.

Οι αγρότες διέκοψαν τη συνάντηση που είχε εκείνη την ώρα ο βουλευτής με εκπροσώπους επαγγελματικών τάξεων της περιοχής και του επιτέθηκαν λεκτικά, ζητώντας του εξηγήσεις για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα.

«Πριν από τρία χρόνια ήμασταν αγκαλιά στη γέφυρα του Ευρώτα» φώναζαν εξαγριωμένοι οι αγρότες στον βουλευτή Σταύρο Αραχωβίτη, επισημαίνοντάς του ότι άλλα τους έλεγε στις προηγούμενες κινητοποιήσεις που έκαναν επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κι άλλη είναι σήμερα η στάση του.

Σε έντονο ύφος τον κάλεσαν να μην ψηφίσει το ασφαλιστικό και το φορολογικό προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης όταν αυτό έρθει στην Βουλή.

«Ήσουν η τελευταία μας ελπίδα» φώναζε ένας αγρότης στο βουλευτή, ο οποίος του ανταπαντούσε, «δεν ήμουν, είμαι η ελπίδα σας», σε έναν έντονο χαρακτηριστικό διάλογο.

Οι αγρότες στη συνέχεια αποχώρησαν και παραμένουν στα μπλόκα τους.

Σχολιάζοντας την εισβολή των αγροτών ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως την προσεχή εβδομάδα με πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα υπάρξουν εξελίξεις στα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες.

Ειδικότερα, ο κ. Αραχωβίτης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, «σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Σπάρτη είχαμε συνάντηση, ύστερα από πρόσκληση που τους κάναμε, με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νομού Λακωνίας, επαγγελματο-βιοτέχνες και εμπόρους. Κατά την διάρκεια της συζήτησης εισέβαλε στα γραφεία μια ομάδα αγροτών, οι οποίοι με έντονο τρόπο εξέφρασαν την άποψή τους για την πρόταση του ασφαλιστικού και διαμαρτυρήθηκαν εντόνως γιατί δεν είχαν κληθεί. Τους απάντησα ότι μέσα σ' αυτή την εβδομάδα αναμένουμε εξελίξεις για τους αγρότες, οπότε αμέσως μετά την ανακοίνωση των εξελίξεων θα τους καλέσω σε συνάντηση, έτσι ώστε να συζητήσουμε. Κατόπιν αυτών οι αγρότες αποχώρησαν και η συζήτηση με τους επαγγελματο-βιοτέχνες και τους εμπόρους συνεχίστηκε κανονικά».

Διαβάστε ακόμη

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Επ' αόριστον αποκλεισμοί δρόμων, χάος στα τελωνεία





Ξαφνική επίσκεψη των αγροτικών συλλόγων Δήμου Ευρωτα και Αν.Μάνης στα γραφεία του Συριζα στην Σπάρτη. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δημοσιεύτηκε από Τακης Καρτσιδημας στις Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016


ΔΗΜΟΦΙΛΗ