ΕΛΛΑΔΑ

Βρήκε τον μπελά του: Σε απολογία κωπηλάτης που αγνόησε τις καιρικές συνθήκες

Βρήκε τον μπελά του: Σε απολογία κωπηλάτης που αγνόησε τις καιρικές συνθήκες
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κινήθηκε το Σάββατο σε έναν 43χρονο κωπηλάτη, ο οποίος ενώ βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή Κυπρί Άνδρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αδυνατούσε να προσεγγίσει την ακτή και κάλεσε σε βοήθεια.

Άμεσα στο σημείο κατέφθασε περιπολικό όχημα του λιμενικού σώματος όπου στελέχη του περισυνέλεξαν καλά στην υγεία του τον 43χρονο και τον μετέφεραν στο λιμάνι του Γαυρίου. Από το τοπικό λιμεναρχείο εκδόθηκε σχετική παράβαση σύμφωνα με το γενικό κανονισμό λιμένος και επιδόθηκε στον 43χρονο ο οποίος αναμένεται να κληθεί σε απολογία από το τοπικό λιμεναρχείο.

Πρόστιμο προς τον 43χρονο δεν έχει ακόμα επιβληθεί και αν αυτό θα επιβληθεί θα εξαρτηθεί από αυτά που θα υποστηρίξει στην απολογία του. Στην περίπτωση που κριθεί ότι θα πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο αυτό θα εκδοθεί από το αρχηγείο του λιμενικού.

Η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων έχει ήδη κινηθεί και για άλλα περιστατικά που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού.

Σημειώνεται ότι το Αρχηγείο του Λιμενικού με σχετική διαταγή του προς τα κατά τόπους λιμεναρχεία είχε ζητήσει στις 22/01 την εφαρμογή σχετικών κανονισμών Λιμένα και διάθεσης μέσων σε τρίτους, που προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων προς το Ελληνικό Δημόσιο από άσκοπες κινητοποιήσεις μέσων και προσωπικού σε επιχειρήσεις Έρευνας - Διάσωσης λόγω υπαιτιότητας πολιτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ