ΕΛΛΑΔΑ

Φόνος στο Λασίθι: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 43χρονος πυροβολεί πατέρα και γιο

Φόνος στο Λασίθι: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 43χρονος πυροβολεί πατέρα και γιο
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ

Σοκαριστικό βίντεο από τη φονική επίθεση σε πατέρα και γιο στο Λασίθι, είδε το «φως» της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται, μέσα σε ελάχιστα μόνο δευτερόλεπτα, ο 43χρονος κτηνοτρόφος πυροβολεί από απόσταση αναπνοής πατέρα και γιο, μπροστά στην κόρη και αδερφή αντίστοιχα.

Λίγα λεπτά αργότερα η κοπέλα φαίνεται να χτυπάει το κεφάλι της από απόγνωση, βλέποντας τα αγαπημένα της πρόσωπα να κείτονται αιμόφυρτα στο έδαφος.

Στο βίντεο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το cretalive.gr, φαίνεται και η σύζυγος του 73χρονου και μητέρα του τραυματία, η οποία παρακολουθεί τα τεκταινόμενα από κοντινή απόσταση και μόλις βλέπει άνδρα και γιο στο έδαφος τρέχει κοντά τους παρά το γεγονός ότι ο ένοπλος δράστης παραμένει στο σημείο του μακελειού.

Ο πυροβολισμός του γιου, ο οποίος είναι ο πρώτος που τρέχει προς την πλευρά του δράστη επειδή προφανώς έχει ακούσει την προηγηθείσα φασαρία με την αδερφή του, δεν φαίνεται στην κάμερα.

Ο πυροβολισμός όμως του πατέρα καταγράφεται πεντακάθαρα. Ο 73χρονος έτρεξε αμέσως βλέποντας τον δράστη να απειλεί τα παιδιά του. Στάθηκε, όπως και ο γιος του, άοπλος μπροστά στον 43χρονο ένοπλο, ο οποίος λίγο μετά τον πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής.

Η κόρη του θύματος προσπαθεί να προστατευθεί και να απομακρυνθεί από την ακτίνα βολής του δράστη, ο οποίος φέρεται να ανοίγει πυρ και κατά του γαμπρού του θύματος που βρίσκεται σε άλλο σημείο.

Στο τέλος ο 43χρονος επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο και φεύγει.

Ο 43χρονος οδηγήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας κάτω από άκρα μυστικότητα στα Δικαστήρια Νεάπολης, για την απολογία του, μετά το πέρας της οποίας κρίθηκε προφυλακιστέος.

Υπενθυμίζεται ότι, από την επίθεση πέθανε ο πατέρας, ενώ ο γιος υπεβλήθη σε χειρουργείο και είναι σε σταθερή κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ